Meteen naar de inhoud

Appelroosjes

Appelroosjes

Deze appelroosjes zijn in een draai gemaakt, waarmee jij je bezoek omver blaast!

Moeilijkheidsgraad

1.5/5

Ingrediënten

Bereidingswijze

Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de appels doormidden, haal het steeltje en het klokhuis eruit. Snij met een mes hele dunne plakjes. Leg de appelschijfjes in een pannetje met warm water en citroensap om verkleuring tegen te gaan. Laat het kort koken en giet het water af.

Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 200 graden Celsius.

Leg vervolgens het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad. Snijd er met een pizzames 12 stroken uit. Verdun de jam met wat water. Strijk dit met een kwastje over de plakjes bladerdeeg en leg hier vervolgens dakpansgewijs de stukjes appel op.

Let op! De gebogen kant moet uitsteken om het roosjes-effect te krijgen. Bestrooi de appelplakjes met kaneelsuiker en rol ze voorzichtig op. Druk op het einde goed, zodat de roosjes stevig dichtzitten.

Leg de roosjes in een muffinvorm en bak ze ongeveer 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Na het bakken met poedersuiker bestrooien.

Misschien ook lekker?

Kruimelvlaai op een rooster
Gebak & Taart

Limburgse vlaai

Niets zo verbonden met het prachtige Limburg als de vlaai. Hij is er in talloze varianten. Cas maakt deze Limburgse vlaai met kersenvulling en doet er niet de zo bekende ‘ruit’ , maar kruimels op.

Bekijk recept »
Chocolade

Bonbons vol passie

“A chocolate a day keeps the doctor away!” Vooral als ze een passievrucht vulling hebben en netjes afgewerkt zijn. Voor de mensen die van uitdaging houden en iets nieuws willen doen is dit een uitdagend recept.

Bekijk recept »