Meteen naar de inhoud

Bananenbrood

Bananenbrood

Heb jij thuis nog een restje bijna bruine bananen staan? Gooi ze niet weg en maak er een super lekkere luchtige bananenbrood van! Eindeloos variëren is zeker mogelijk. 

Moeilijkheidsgraad

1/5

Ingrediënten

125 gr roomboter
200 gr suiker
2 eieren
60 ml volle melk
1 vanillestokje
3 rijpe bananen
250 gr bloem
1 tl baking soda
Snufje zout
Handjevol chocola of noten

Extra:
1 banaan voor de bovenkant

Bereidingswijze

Verwarm de heteluchtoven voor op 160˚C. Vet de cakevorm met boter of bakspray.

Smelt de boter en meng deze vervolgens met de suiker in een kom. Voeg de eieren een voor een toe en meng dit even door. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het vanillemerg eruit, doe deze samen met de melk in de kom. Doe de bloem, de baking soda en het zout erbij en roer het om.
Je hoeft dit niet heel lang te mengen. Als het goed gemengd is, is het voldoende.

Prak de bananen met een vork of pureer ze in een blender. Voeg toe aan je beslag en roer dit weer tot het goed verdeeld is. Als laatste voeg je de gehakte chocola en de noten toe.

Stort het beslag in de klaarstaande vorm. Snijd de extra banaan doormidden en leg deze in de lengte doormidden en druk met de bollen kant de banaan in het beslag.

Bak het bananenbrood in een voorverwarmde oven ongeveer 50 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt.

Laat het 10 minuten afkoelen in het blik voordat je het uitstort en verder af laat koelen. Serveer eventueel met een lekkere bol vanille ijs! Eet smakelijk!

Misschien ook lekker?

Pate on croute Cas
Hartig

Nondejuke en croûte

Maak op een ambachtelijke wijze een heerlijke paté en croûte. Het was voor mij een hele leerschool, wennen was het zeker toen ik met mijn handen in levertjes zat te kneden. Mensen die een passie voor wild en vlees hebben, zullen van dit recept smullen!

Bekijk recept »
Gebak & Taart

Specupeertje

Een bak van schuim gevuld met een heerlijk verfrissende parfait. Geduld is bij deze polonaise een kernkwaliteit. Maar hierna zal de bakker rijkelijk beloond worden met ultiem genot. Enige bakervaring is hiervoor wel handig.

Bekijk recept »