Bokkenpootjes

Bokkenpootjes

Bokkenpootjes een heerlijk koekje voorbij de koffie. Knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Op sterkte gebracht met likeur!

Moeilijkheidsgraad

2/5

Ingrediënten

Koekjes
200 gram eiwitten
375 gram suiker
40 gram bloem
125 gram amandelmeel
250 gram amandelschaafsel

Botercrème
300 gram banketbakkersroom
150 gram roomboter ongezouten
40 gram poedersuiker
1,5 el koffielikeur

Chocolade
250 gram chocolade getempteerd.

Bereidingswijze

Klop voor de koekjes de eiwitten luchtig in de keukenmachine. Voeg 225 gram suiker toe en klop tot de eiwitten stijf zijn. Meng in een schone kom amandelmeel met de overige suiker. Zeef vervolgens de bloem erdoor. Voeg dit toe aan de eiwitten en spatel dit met de hand tot een mooi beslag. Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje.

Spuit op de bakplaten gelijke stroken van ongeveer 7 cm. Maak het amandelschaafsel fijn met de hand en strooi over de stroken.
Bak in ongeveer 20 minuten af in de oven. Let op dat de koekjes gelijk kleuren.
Haal het bakpapier na het bakken meteen van de bakplaat en laat de koekjes afkoelen.

Maak voor de vulling de banketbakkersroom volgens het recept. Je hebt uiteindelijk maar 300 gram nodig.
Roer in een keukenmachine de boter zalvig met een vlinder. Voeg de poedersuiker toe en vervolgens de banketbakkersroom. Doe nog een scheutje favoriete likeur erbij. Dit kan bijvoorbeeld koffielikeur zijn.

Doe de botercrème in een spuitzak. Knip een gaatje van 1 cm. Spuit een streep op de helften van de bokkenpootjes. Leg de andere helft erbovenop en laat het kort opstijven in de koeling.

Tempereer ondertussen de chocolade. Doe de chocolade in een diepe kom. Haal de bokkenpootjes uit de koeling en dip de uiteinden van de koekjes in de chocolade en laat het vervolgens opstijven op een bakpapiertje.

Smakelijk!

Misschien ook lekker?

Gemolten chocolade op een plaat
Bakhulp

Chocolade tempereren

Het op temperatuur brengen van chocolade noemen we in de bakkerswereld: Chocolade tempereren. Dit doe je om een mooie knak en glans te geven aan de chocolade.

Bekijk recept »
Red velvet op een bordje
Cake

Red velvet cake

Een Amerikaanse taart die sinds 1943 opduikt in diverse kook- en bakboeken. Er zijn door de jaren heen wat aanpassingen gedaan, maar het lekkerste blijft toch met een roomkaas frosting.

Bekijk recept »
Bakhulp

Alles over oliebollen

De perfecte oliebol moet krokant van buiten zijn en heerlijk mals vanbinnen. Als je hem doormidden snijdt moet de vulling mooi verdeeld zijn. Er gaat niks boven versgebakken bollen. Met de volgende tips die jullie via Instagram vroegen bak jij ze lekker smeuïg en krokant.

Bekijk recept »