Cake is te droog

Cake is te droog

Als je cake na het bakken te droog smaakt of voelt. Dan heeft het iets te maken met het vochtgehalte in je cake of biscuit. Vaak denk je dat je te weinig natte ingrediënten (melk of eieren) hebt toegevoegd, dit is meestal niet zo. In de oven verdampt het vocht in je cakerecept. Bij een perfecte cake, haal je hem dus uit de oven als er nog precies genoeg vocht in je cake zit. Want hoe langer je cake in de oven staat, hoe meer vocht er kan verdampen. En hoe heter de oven staat, hoe sneller die verdamping gaat. Dus een droge cake ligt dus vaak aan de temperatuur en oventijd. Bak je zelf graag met een heteluchtoven? Verlaag je temperatuur dan met 10-20% ten opzichte van een conventionele oven.

Natuurlijk is iedere oven uniek en bakt dus ook anders. Leer jouw oven goed kennen, speel met de tijd en temperatuur en onthoud: meten is weten! Een losse oventhermometer kan dus een goede bakhulp voor je zijn.

Marry Berry dé bak koningin op cake gebied in Engeland, heeft heel wat cakes afgebakken in haar leven om de ovens te testen. Voor haar werk deed ze bij de mensen thuis de ovens testen en demonstreren. Zo bakte ze een cake om te zien of de oven de juiste temperatuur regeling had. Wil je haar cake recept maken? Kijk dan hier.. 

Misschien ook lekker?

Pizza Margarita
Brood

Pizza Margarita

“Una volta arrivata la pizza Margarita!” Het enige zinnetje wat misschien wel iedereen begrijpt. Maak zelf een heerlijke pizza voor thuis in de oven of op de BBQ! Beleggen mag naar eigen inzicht.

Bekijk recept »
Bananenbrood met nootjes en chocolade
Cake

Bananenbrood

Heb jij thuis nog een restje bijna bruine bananen staan? Gooi ze niet weg en maak er een super lekkere luchtige bananencake van! Eindeloos variëren is zeker mogelijk.

Bekijk recept »
Koekjes

kruidnoten

Met dit deeg kun je heerlijke kruidnoten en speculaas maken. Heerlijk voor de decembermaand. Verwar ze niet met pepernoten.

Bekijk recept »