Meteen naar de inhoud

Chocolade Lava cake

Chocolade Lava cake

Lava cakes zien er altijd razend ingewikkeld uit. Maar zijn om je vingers bij af te likken. Kun jij dit dessert weerstaan als ie voor je staat?

Moeilijkheidsgraad

1/5

Ingrediënten

Cake beslag
5 eidooiers
5 eieren
125 gram fijne kristalsuiker
250 gram pure chocolade
250 gram roomboter
50 gram patentbloem

EXTRA NODIG
Frambozen of rode bessen
100 ml slagroom
25 gram fijne kristalsuiker
10 timbaalvormpjes
Boter om in te vetten

Bereidingswijze

Verwarm voor de chocolade lava-cakes de oven voor op 170 °C.

Smelt de boter in een steelpannetje. Hak de chocolade in kleine stukken. Klop de eidooiers met de eieren en suiker los tot een luchtig mengsel.

Voeg de chocolade toe aan de gesmolten boter en laat smelten door de warmte van de boter. Giet vervolgens het chocolademengsel op het eimengsel en spatel voorzichtig door elkaar. Zeef de bloem op het chocolademengsel en spatel voorzichtig verder.

Vet de vormpjes goed in met een beetje gesmolten boter en bestrooi de vormpjes aan de binnenkant met een beetje kristalsuiker. Draai de vormpjes, zodat de hele binnenkant bedekt is met een laagje suiker. Giet de overtollige suiker eruit. Dit zorgt ervoor dat de cakejes gemakkelijk los laten.

Vul de vormpjes tot ¾ met het beslag en bak ze in ongeveer 14 minuten gaar. Klop de slagroom luchtig met de suiker en bewaar tot gebruik in de koelkast. De binnenkant mag na het aansnijden uitlopen. 

Serveer de warme chocolade lava cakes met de slagroom en rood fruit.

Misschien ook lekker?

Koekjes

Pastéis de Nata

Geliefd om z’n krokante jas en een romige binnenkant. Een onmisbaar gebakje vanuit Portugal. Maak er lekker veel, want één pastel de nata is géén pastel de nata.

Bekijk recept »