Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Een Zweeds broodje met een boter-kaneelvulling. Heerlijk in combinatie met frisse glazuur. Om je vingers bij af te likken. 

Moeilijkheidsgraad

2/5

Ingrediënten

Deeg
200 gram tarwebloem
½ zakje gedroogde gist
60 gram kristalsuiker
90 gram volle melk
60 gram boter
Snuf zout
½ ei

Vulling
90 gram licht bruine basterdsuiker
9 gram kaneel
75 gram roomboter
75 pecannoten

Topping
125 gram poedersuiker
1 el citroensap

Bereidingswijze

Doe de helft van de bloem met de gist, suiker en het ei in een kom. Verwarm de melk samen met de boter lichtjes in een steelpan. Doe dit vervolgens bij de bloem. Roer dit tot een stevig mensel. Voeg dan de resterende bloem samen met het zout toe. Kneed dit ongeveer 5 minuten tot een deegbal.

Leg het deeg in een met olie ingevette kom, dek deze af en zet het een uur op een warme plaat. Zodat het deeg kan rijzen.

Hak de pecannoten fijn. Smelt de boter in een steelpan. Voeg hieraan de suiker, het kaneel en de noten. Roer dit door en voeg tenslotte ook de noten toe.

Haal het deeg na het rijzen uit de kom. Druk het deeg lichtjes plat en rol het uit tot een rechthoekige lap van maximaal 1 cm dik. Verdeel de vulling gelijkmatig over deze lap deeg. Rol het deeg vervolgens op over de lange zijde.

Snijd de rol in 6/7 gelijke stukken en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en dek het af met huishoud folie. Laat de Rolls een half uurtje rijzen. 

Verwarm de oven ondertussen voor op 180ºC.

Bak de Rolls ongeveer 25 tot 30 minuten.

Maak van de poedersuiker en citroensap een glazuur en giet dit over de hete cinnamon rolls. 

Smakelijk!

Misschien ook lekker?

bakplaat met gevulde koeken
Koekjes

Gevulde koeken

Dit recept voor klassieke gevulde koeken is helemaal niet zo moeilijk, maar wel heerlijk om te smullen! Gemaakt met amandelspijs volgens een traditioneel recept.

Bekijk recept »
Blanke cake op een bordje
Bakhulp

Cake is te droog

Wat kun je doen als je cake veel te droog smaakt of voelt. Dit is natuurlijk niet lekker. Vaak heeft het te maken met de warmte van je oven. Lees hierover meer.

Bekijk recept »
Cake met vulling
Bakhulp

Zakkende cake vulling

Heb je wel eens een superlekkere cake gemaakt met heerlijke stukjes nootjes, rozijntjes en of chocolade gemaakt. Maar werd je teleurgesteld tijdens het aansnijden? Lees hier wat je kunt doen.

Bekijk recept »