Meteen naar de inhoud

Framblijtjes

Framblijtjes

Cas is helemaal wild van Frambozen! Jij ook? Dan maken deze framblijtjes jouw dag helemaal top!

Moeilijkheidsgraad

2.5/5

Ingrediënten

Harde wenerdeeg:
50 gr suiker
100 gr roomboter
150 gr bloem
0,5 tl bakpoeder
0,5 ei
snufje zout

Frangipane
100 gr amandelmeel (of fijn gemalen amandelen)
100 gr suiker
2 eieren
100 gr roomboter

Kookschuim:
50 gr eiwit
snufje zout
150 gr suiker
30 gr water

Decoratie:
150 gr frambozenjam
250 gr verse frambozen

Bereidingswijze

Meng met de handen of keukenmachiene de bloem, boter, zout, suiker en bakpoeder door elkaar. Voeg op het einde het ei toe. Kneed tot een soepel deeg. Maak er een plat blok van, wikkel het in folie en leg hem in 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180*c

Mix in een keukenmachine de suiker, amandelmeel en twee eieren. Als dit homogeen is voeg je de zachte boter toe. Mix dit vervolgens goed door.

Haal het deeg uit de koelkast, bestuif je werkbank met wat bloem en rol hier het deeg uit.
Neem een taartvorm van 24 cm, vet deze in met boter en bloem en bekleed vervolgens deze met deeg.
Prik enkele gaten in de bodem, zodat de lucht kan ontsnappen.

Verdeel de frangipane over de bodem en bak deze 30 minuten goudbruin. Controleer met een mes of de frangipane gaar is, door te kijken of deze er schoon en droog uitkomt.
(Frangipane gelijkmatige verdelen kun je het beste met een spuitzak doen.)

Maak ondertussen het kookschuim/ Italiaans schuim:
Breng in een pan het water en de suiker aan de kook en kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten in de keukenmixer tot stijve pieken in een vetvrije kom. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Vul vervolgens een spuitzak met een Saint-Honre spuit met schuim.

Haal de bodem uit de oven en laat deze afkoelen. Zodra deze is afgekoeld bestrijk je de bodem met frambozenjam, verdeel het Italiaanse schuim over de rand van de taart. Vul het midden met verse frambozen en brand het schuim af met een gasbrander.

Misschien ook lekker?

Koekjes

Siroopwafels

Een stroopwafel (eigenlijk: siroopwafel) is een in Nederland veelgegeten wafel, die bestaat uit twee ronde deegwafelhelften, met ruitpatroon, waartussen zoete stroop is aangebracht.
Na het bakken wordt een deegwafel in de langsrichting doormidden gesneden. Eén helft wordt met de stroop ingesmeerd, waarna de ander helft erop wordt gelegd. Echt zoals jouw oma ze ook zou maken.

Bekijk recept »
Koekjes

Bokkenpootjes

Bokkenpootjes een heerlijk koekje voorbij de koffie. Knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Op sterkte gebracht met likeur!

Bekijk recept »