Meteen naar de inhoud

Meringue schuimpjes

Meringue schuimpjes

Het basisrecept voor merengue schuimpjes is overal voor te gebruiken. Je kunt hier vrijwel alles mee decoreren. Van taarten tot desserts. Zodra je de toefjes beweging in de hand hebt, kun je eindeloos doorgaan. 

Moeilijkheidsgraad

1/5

Ingrediënten

100 gram eiwitten
200 gram fijne kristalsuiker

Bereidingswijze

BELANGRIJK: Zorg dat voor je begint alle materialen vetvrij zijn. Anders zal het eiwit niet volledig stijf worden. Daarnaast is het belangrijk dat je geen spatje eidooier in je eiwitten hebt zitten. 

Doe de eiwitten in een kom en klop deze op. Voeg de suiker geleidelijk in drie delen toe. Klop tot het eiwit stijf is en de suiker opgelost is. 

Verwarm de hetelucht oven voor op 90ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vul de spuitzak met meringue. 

Spuit ongeveer 50 toefjes op de bakplaat en bak deze vervolgens 1,5 uur in de oven. Zet de oven na de baktijd uit en zet de deur op een kiertje, zodat de schuimpjes niet scheuren. 

De schuimpjes kun je beste bewaren in een luchtdichte trommeltje.
Je kunt ze gebruiken als decoratie op een taart of dessert. Ook kun je ze kleuren met wat kleurstoffen of in de chocolade dippen, 

Misschien ook lekker?

Victoria sponge cake met frambozen en slagroom
Basisrecepten

Victoria Sponge Cake

Een klassieker vanuit Engeland bedacht door Mary Berry, the baking queen of cakes. Maak hem nu zelf met heerlijke frambozen en stijf geslagen slagroom.

Bekijk recept »
Brood

Paasstol

Een luxe feeststol met rozijnen, noten en amandelspijs. Heerlijk gevuld en om je vingers bij af te likken! Na het bakken van deze stol, koop jij nergens meer een stol. Decoreer met poedersuiker en roomboter. Jummie!

Bekijk recept »
Pate on croute Cas
Hartig

Nondejuke en croûte

Maak op een ambachtelijke wijze een heerlijke paté en croûte. Het was voor mij een hele leerschool, wennen was het zeker toen ik met mijn handen in levertjes zat te kneden. Mensen die een passie voor wild en vlees hebben, zullen van dit recept smullen!

Bekijk recept »