Pizza Margarita

Pizza Margarita

“Una volta arrivata la pizza Margarita!” Het enige zinnetje wat misschien wel iedereen begrijpt. Maak zelf een heerlijke pizza voor thuis in de oven of op de BBQ! Beleggen mag naar eigen inzicht.

Moeilijkheidsgraad

2/5

Ingrediënten

250 gram bloem
21 gram verse gist
135 ml lauw water
1/2 tl olijfolie
1/2 tl zout
 
8 el tomatensaus
160 gram mozzarella
20 blaadjes basilicum
3 el olijfolie
Zout en peper

Bereidingswijze

Laat het gist eventjes weken in lauw water. Maak een kuiltje van bloem, doe daarin de olijfolie, gist en lauw water. Voeg aan de buitenkant het zout toe. Kneed het geheel tot een elastische deeg. Verdeel het deeg in tweeën. Daarna mag je het deeg opbollen.
Laat het deegbolletje een uur rijzen onder een afgedekte theedoek.
 
Verwarm de oven op 250 graden. (Het liefst zelfs 280 graden)
 
Rol je pizzadeeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik. Bestrijk deze met tomatensaus, mozzarella en de helft van de basilicum blaadjes. Besprenkel de pizza nog met peper, zout en olijfolie.
 
Bak de pizza’s 8 tot 10 minuten af op een pizzasteen in de oven.

Misschien ook lekker?

Hartig

Worstenbroodjes

Heerlijke worstenbroodjes uit Brabant. Vele Limburgers zullen vast teleurgesteld zijn dat ik dit recept publiceer. Maar ik vind het heerlijk! Echt een genot om te eten.

Bekijk recept »
Gebak & Taart

Macarons

Een macaron is een rond amandelkoekje. Hij is licht korrelig en iets krokant van buiten, maar tegelijkertijd ook zacht en smeuïg van binnen.

Dit recept bekijken? Wordt lid!

Bekijk recept »
Koekjes

Pastéis de Nata

Geliefd om z’n krokante jas en een romige binnenkant. Een onmisbaar gebakje vanuit Portugal. Maak er lekker veel, want één pastel de nata is géén pastel de nata.

Bekijk recept »