Pizza Margarita

Pizza Margarita

“Una volta arrivata la pizza Margarita!” Het enige zinnetje wat misschien wel iedereen begrijpt. Maak zelf een heerlijke pizza voor thuis in de oven of op de BBQ! Beleggen mag naar eigen inzicht.

Moeilijkheidsgraad

2/5

Ingrediënten

250 gram bloem
21 gram verse gist
135 ml lauw water
1/2 tl olijfolie
1/2 tl zout
 
8 el tomatensaus
160 gram mozzarella
20 blaadjes basilicum
3 el olijfolie
Zout en peper

Bereidingswijze

Laat het gist eventjes weken in lauw water. Maak een kuiltje van bloem, doe daarin de olijfolie, gist en lauw water. Voeg aan de buitenkant het zout toe. Kneed het geheel tot een elastische deeg. Verdeel het deeg in tweeën. Daarna mag je het deeg opbollen.
Laat het deegbolletje een uur rijzen onder een afgedekte theedoek.
 
Verwarm de oven op 250 graden. (Het liefst zelfs 280 graden)
 
Rol je pizzadeeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik. Bestrijk deze met tomatensaus, mozzarella en de helft van de basilicum blaadjes. Besprenkel de pizza nog met peper, zout en olijfolie.
 
Bak de pizza’s 8 tot 10 minuten af op een pizzasteen in de oven.

Misschien ook lekker?

Basisrecepten

Lemon curd

Lekker als vulling voor de lemonmeringue taart of bij de scones. Afgesloten in een weckpot kun je de curd enkele dagen bewaren in de koelkast.

Bekijk recept »
Kruimelvlaai op een rooster
Gebak & Taart

Limburgse vlaai

Niets zo verbonden met het prachtige Limburg als de vlaai. Hij is er in talloze varianten. Cas maakt deze Limburgse vlaai met kersenvulling en doet er niet de zo bekende ‘ruit’ , maar kruimels op.

Bekijk recept »
Bananenbrood met nootjes en chocolade
Cake

Bananenbrood

Heb jij thuis nog een restje bijna bruine bananen staan? Gooi ze niet weg en maak er een super lekkere luchtige bananencake van! Eindeloos variëren is zeker mogelijk.

Bekijk recept »