Red velvet cake

Red velvet cake

Een Amerikaanse taart die sinds 1943 opduikt in diverse kook- en bakboeken. Er zijn door de jaren heen wat aanpassingen gedaan, maar het lekkerste blijft toch met een roomkaas frosting. 

Moeilijkheidsgraad

3/5

Ingrediënten

120 gram roomboter (kamertemperatuur)
400 gram fijne kristalsuiker
1 vanillestokje
100 gram ei
240 gram karnemelk
Rode bakvaste kleurstof
300 gram patentbloem
20 gram cacao
1 tl bakingsoda
1 el appelciderazijn

Frosting
120 gram roomboter (kamertemperatuur)
240 gram roomkaas
260 gram poedersuiker (gezeefd)

Extra
Bakvorm van 20 cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven hetelucht oven voor op 160ºC. Vet de bakvorm in met bakspray of boter. 

Klop de boter met de suiker en de inhoud van een vanillestokje licht en luchtig met een mixer. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en blijf roeren totdat alles is opgenomen. 

Kleur de karnemelk in een glas met rode kleurstof. Je moet een heldere roodgekleurde melk krijgen. Zeef de bloem samen met de cacaopoeder en bakingsoda in een kom.

Spatel eerst de helft van de karnemelk door de luchtige boter en vervolgens de helft van de bloem. Deze stap herhaal je tot alles opgenomen en glad geroerd is. 

Spatel op het einde de appelciderazijn erdoorheen. Nu begint het beslag te werken. Stort bet beslag uit in de bakvorm en bak het 30 tot 35 minuten en laat het na het bakken 5 minuten afkoelen. Haal het vervolgens uit de vorm en laat her verder afkoelen op een rooster. 

Doe voor de frosting de roomkaas met de boter in een kom en roer dit met een garde tot luchtig geheel. Voeg vervolgens geleidelijk de poedersuiker toe. Klop de frosting een paar minuten (op een lage stand) licht en luchtig. 

Snijd de afgekoelde cake door midden. Snijd de bol bovenaan de cake ook weg, deze verkruimel je voor de decoratie op het einde. 
Breng een laag roomkaasvulling op de eerste cakeplak. Leg hierop de tweede cakeplak en breng hier een dunlaagje roomkaasvulling. Strijk het geheel af en werk de cake af met roomkaas. Decoreer met de kruimels die je over hebt.

Je kunt je red velvet ook afwerken met vers rood fruit. 

Smakelijk! 

 

 

Misschien ook lekker?

Bakhulp

Alles over oliebollen

De perfecte oliebol moet krokant van buiten zijn en heerlijk mals vanbinnen. Als je hem doormidden snijdt moet de vulling mooi verdeeld zijn. Er gaat niks boven versgebakken bollen. Met de volgende tips die jullie via Instagram vroegen bak jij ze lekker smeuïg en krokant.

Bekijk recept »
Pate on croute Cas
Hartig

Nondejuke en croûte

Maak op een ambachtelijke wijze een heerlijke paté en croûte. Het was voor mij een hele leerschool, wennen was het zeker toen ik met mijn handen in levertjes zat te kneden. Mensen die een passie voor wild en vlees hebben, zullen van dit recept smullen!

Bekijk recept »
Bananenbrood met nootjes en chocolade
Cake

Bananenbrood

Heb jij thuis nog een restje bijna bruine bananen staan? Gooi ze niet weg en maak er een super lekkere luchtige bananencake van! Eindeloos variëren is zeker mogelijk.

Bekijk recept »