Sinaasappelcake met maanzaad

Sinaasappelcake met maanzaad

Een zoet-frisse sinaasappelcake met maanzaad afgewerkt met glazuur. Ideaal voor de onverwachte zoete inval. Zo zet je in een handomdraai iets lekkers op tafel neer.

Moeilijkheidsgraad

1/5

Ingrediënten

Voor een cakevorm van 25 cm
225 gram roomboter (kamertemperatuur)
225 gram fijne kristalsuiker
5 eieren (maat M/L)
125 gram patentbloem
125 gram amandelmeel
13 gram bakpoeder
2 tl maanzaad
Snufje Zout
1 sinaasappel

Royal icing
200 gr poedersuiker
1 eiwit 

Handje vol maanzaad

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160ºC hetelucht.

Meng de boter met het suiker in de keukenmachine. Voeg een voor een de eieren toe. Neem de tijd en voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei goed is opgenomen.

Voeg dan de bloem, amandelmeel, zout, bakpoeder, maanzaad, sinaasappel rasp en sap toe. Meng nog even kort tot dat alles opgenomen is.

Vet je bakvorm goed in. Dit kan met boter en een klein laagje bloem. Giet het beslag dan in de vorm en smeer uit zodat overal een evenveel beslag zit.

Bak vervolgens de cake ongeveer 45 minuten in de oven. Wanneer er een saté prikker schoon uit komt dan is de cake klaar.

Laat de cake rustig afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm.

Zeef de poedersuiker voor de royal icing en meng deze met het eiwit in een kom. Klop tot je puntjes kunt maken door een spatel in het mengsel omhoog te trekken. Je kunt de icing verdunnen door steeds een heel klein beetje water toe te voegen. Verdeel de icing over de cake en strooi wat maanzaad over de cake. 

Misschien ook lekker?

Brood

Paasstol

Een luxe feeststol met rozijnen, noten en amandelspijs. Heerlijk gevuld en om je vingers bij af te likken! Na het bakken van deze stol, koop jij nergens meer een stol. Decoreer met poedersuiker en roomboter. Jummie!

Bekijk recept »
Blanke cake op een bordje
Bakhulp

Cake is te droog

Wat kun je doen als je cake veel te droog smaakt of voelt. Dit is natuurlijk niet lekker. Vaak heeft het te maken met de warmte van je oven. Lees hierover meer.

Bekijk recept »