Meteen naar de inhoud

Speculaaskruiden

Speculaaskruiden

Maak nu met dit recept je eigen speculaaskruiden. Het is heel eenvoudig en je kunt zelfs er een eigen signatuur aan gegeven.

Moeilijkheidsgraad

1/5

Ingrediënten

Voor de speculaas kruiden
8 eetlepels gemalen kaneel
2 eetlepels gemalen nootmuskaat
2 eetlepels gemalen kruidnagel
1 eetlepel gemalen gember
2 theelepel gemalen foelie
1 theelepel gemalen anijszaad
2 theelepel gemalen kardemom

Bereidingswijze

Koek en speculaaskruiden, zo zie je ze meestal al staan in de winkel. Gemaakt volgens een traditioneel recept. Ik heb het wel eens meegemaakt dat ze op waren in de winkel, dus ik besloot ze zelf te maken. Het zijn eigenlijk gewoon meerdere specerijen in een mengsel. Eigenlijk super gemakkelijk om te maken. Wat ook nog eens super leuk is je kunt er zelf je eigen signatuur aan geven. Houd je van wat meer pit? Dan doe je er bijvoorbeeld extra witte peper bij.

De basis van het recept bestaat uit kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Maar zoals ik al zei, variëren is absoluut toegestaan. Gebruik deze specerijen voor bijvoorbeeld de kruidnoten of in mijn specupeertje. 

Meng alle specerijen bij elkaar en bewaar ze in een luchtdichte bakje. Zo heb je er een hele poos plezier van.

Misschien ook lekker?

Spinazie kaas rolletjes van bladerdeeg op een afkoelrooster
Hartig

Spinazie-kaas rolletjes

Deze hartige rolletjes gevuld met kaas en spinazie doen het altijd goed bij onverwachts bezoek. Je draait ze zo in elkaar en het ziet er ook nog eens ontzettend feestelijk uit.

Bekijk recept »
Hartig

Aspergebitterballen

April tot juni is de tijd van het witte goud. Hier geniet ik helemaal van, zo maak ik ook altijd een flinke doses aspergebitterballen voor de zwoele zomeravonden en de vrijdag middag borrels!

Bekijk recept »