FAQ

Veelgestelde vragen

Bestellen & Levering

Wij doen er alles aan om onze artikelen binnen de beloofde levertermijn te leveren. Als dat onverhoopt niet lukt, brengen we je daarvan op de hoogte. Je kunt de Track & Trace pagina van de vervoerder raadplegen voor de meest actuele informatie.

Niet (alles) ontvangen?
Zijn alle artikelen verzonden, maar heb jij niets of slechts een gedeelte van je bestelling ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice.

We streven er naar om voorradige producten binnen 2 werkdagen te leveren. Zodra je bestelling compleet is zal deze worden verzonden. Wij werken niet met deelbestellingen. 

Bezorging naar het buitenland worden met een werkdag vertraagd.

Standaard worden onze bestellingen bij u thuisbezorgd. Verwacht u niet thuis te zijn op het moment van levering? Dan kunt er ook voor kiezen op de bestelling op een servicepunt naar keuze te laten bezorgen. U kunt de bestelling dan afhalen op elk gewenst tijdtip.

De kosten voor de bezorging zijn afhankelijk van de omvang van uw bestelling en verzendmethode. Wij werken met diverse vervoersbedrijven. 

Helaas is het niet mogelijk om je bestelling te wijzigen. 

Betalen & Afrekenen

Met geld of cadeaubonnen. Welke methode je ook kiest, je betaalt altijd veilig.

iDeal: via de vertrouwde betaalomgeving van een Nederlandse bank.
Overboeking: Schrijf het bedrag over binnen 14 dagen. De bestelling wordt pas verzonden na ontvangst van de betaling. 
Bankcontact: via de vertrouwde betaalomgeving van een Belgische bank.
CreditCard: het bedrag wordt gereserveerd en pas afgeschreven nadat je artikel is geleverd.
ApplePay: Betaal veilig & eenvoudig met een van je Apple apparten.
Klarna Achteraf betalen: Klarna voert voor Cas Wolters het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een betaalverzoek ontvangt van Klarna. 

Alle betalingen verlopen via onze betalingsprovider Mollie.

U kunt achteraf betalen met Klarna: ‘Betaal later’. Met Klarna betaal je je aankoop nu, of tot en met 30 dagen later. Je betaalt gemakkelijk in de app met iDEAL, of, zodra je bankrekening veilig gekoppeld is aan de app, met één klik. Voor meer informatie ga naar Klarna.nl

Zo kunnen wij u, indien wij vragen hebben over uw bestelling, makkelijk en snel bereiken. Bovendien sturen vervoerders Track & Trace informatie per sms.  

De terugbetaling wordt gemiddeld vijf werkdagen na ontvangst van het retour doorgegeven aan onze betaalprovider. De uiteindelijke terugbetaling hangt af van de betaalmethode:

  • iDEAL / Bancontact: +3 werkdagen
  • Creditcard / Apple Pay: +5 werkdagen
  • Nog niet betaald? Je betaalverplichting vervalt.

Retourneren

Wanneer je een product koopt, mag jij je altijd bedenken. Je kunt het product kosteloos, binnen 14 dagen naar ons retourneren via ons Retourportaal m.u.v. digitale producten.

Let op: bakpakketten kunnen vanwege de beperkte houdbaarheidsdatum niet worden geretourneerd of geruild. 

Retouren kan eenvoudig door jouw retour aan te melden via ons Retourportaal. Meld je aan met je postcode en ordernummer. Deze kun je vinden op de pakbon of in jouw account. Volg vervolgens de stappen op het scherm.

Let op: Bewaar je verzendbewijs. Mocht er onverhoopt iets mis gaan met je zending, kunnen wij jouw zending volgen. 

Het retourneren van bestellingen is in de meeste gevallen kosteloos.

Wanneer je de stappen van ons Retourportaal volgt ontvang je automatisch een verzendlabel met het juiste retouradres. Zodat jij nooit hoeft te zoeken.

Geen probleem, neem in dat geval contact met ons op. Dan regelen wij jouw verzendlabel. 

Dat is afhankelijk van de gekozen retourmethode. Dit staat vermeld in het Retourportaal

Ja! Je mag je altijd bedenken. De retourmelding verloopt automatisch. Je hoeft niets te doen. 

Retour al verzonden?
Na het verzenden van een retour is het helaas niet meer mogelijk deze te annuleren. 

Per mail laten wij je weten zodra wij de retourzending hebben ontvangen. De terugbetaling vindt meestal binnen 1 week plaats.

Meestal binnen 5 werkdagen nadat jij jouw bestelling heb ingeleverd. Per mail houden wij jou op de hoogte van je retour.

De terugbetaling wordt gemiddeld vijf werkdagen na ontvangst van het retour doorgegeven aan onze betaalprovider. De uiteindelijke terugbetaling hangt af van de betaalmethode:

  • iDEAL / Bancontact: +3 werkdagen
  • Creditcard / Apple Pay: +5 werkdagen
  • Nog niet betaald? Je betaalverplichting vervalt.

Mijn acount & Voorwaarden

Nieuwe klant? Welkom bij Cas Wolters. Je kunt direct beginnen met bestellen. Tijdens het afrekenen wordt er automatisch een account voor je aangemaakt. Nog geen artikel op het oog? Ga dan naar Mijn Account en klik op registeren om een account aan te maken.

Dat kan gebeuren! Het is altijd mogelijk een nieuw wachtwoord aan te vragen. Vul het e-mailadres in waarmee het account staat geregistreerd. Wij sturen jou vervolgens de herstelinstructie op per mail.

Heb je een nieuw adres of naam. Al je persoonlijke gegevens kun je aanpassen in je account.

Deze kun je hier gemakkelijk vinden. Of in je account onder het menu ‘Bestellingen’.

We sturen de factuur altijd per mail. Maar je kunt de facturen ook vinden in jouw account. Daar kun je ze gemakkelijk raadplegen en printen wanneer je wilt.