Vruchtencremeux

Vruchtencremeux

Een cremeux wordt vaak gebruikt als interieur van een taart of gebakje. Je kunt hem bijna met elke vrucht maken. Het is eigenlijk een pudding, ganache en saus in een. 

Moeilijkheidsgraad

1/5

Ingrediënten

100 gram vruchtenpuree
(bijvoorbeeld frambozenpuree)
85 gram suiker
100 gram ei
150 gram roomboter (kamertemperatuur)
4 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Week voor de vruchtencremeux de gelatine minimaal 15 minuten in koud water. Breng de vruchtenpuree samen met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de eieren toe. Roer het geheel goed door tot er een binding ontstaat. Snijd de boter in blokjes en voeg deze samen met de gelatine door. Roer het geheel goed door. Laat vervolgens de vruchtencremeux op een bord met huishoudfolie afkoelen. Of als je een silliconenmatje hebt kun je ze hierin gieten en dan invriezen. 

Je kunt deze cremeux gebruiken in een om een biscuit taart te vullen en af te strijken met botercréme of je vult ze in leuke tartelettes met vers fruit. 

Misschien ook lekker?

Kruimelvlaai op een rooster
Gebak & Taart

Limburgse vlaai

Niets zo verbonden met het prachtige Limburg als de vlaai. Hij is er in talloze varianten. Cas maakt deze Limburgse vlaai met kersenvulling en doet er niet de zo bekende ‘ruit’ , maar kruimels op.

Bekijk recept »
Gebak & Taart

Appelroosjes

Deze appelroosjes zijn in een draai gemaakt, waarmee jij je bezoek omver blaast! Loopt het water bij jou ook al in de mond?

Bekijk recept »
Koekjes

Bokkenpootjes

Bokkenpootjes een heerlijk koekje voorbij de koffie. Knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Op sterkte gebracht met likeur!

Bekijk recept »