Meteen naar de inhoud

Vruchtencremeux

Vruchtencremeux

Een cremeux wordt vaak gebruikt als interieur van een taart of gebakje. Je kunt hem bijna met elke vrucht maken. Het is eigenlijk een pudding, ganache en saus in een. 

Moeilijkheidsgraad

1/5

Ingrediënten

100 gram vruchtenpuree
(bijvoorbeeld frambozenpuree)
85 gram suiker
100 gram ei
150 gram roomboter (kamertemperatuur)
4 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Week voor de vruchtencremeux de gelatine minimaal 15 minuten in koud water. Breng de vruchtenpuree samen met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de eieren toe. Roer het geheel goed door tot er een binding ontstaat. Snijd de boter in blokjes en voeg deze samen met de gelatine door. Roer het geheel goed door. Laat vervolgens de vruchtencremeux op een bord met huishoudfolie afkoelen. Of als je een silliconenmatje hebt kun je ze hierin gieten en dan invriezen. 

Je kunt deze cremeux gebruiken in een om een biscuit taart te vullen en af te strijken met botercréme of je vult ze in leuke tartelettes met vers fruit. 

Misschien ook lekker?

Red velvet op een bordje
Cake

Red velvet cake

Een Amerikaanse taart die sinds 1943 opduikt in diverse kook- en bakboeken. Er zijn door de jaren heen wat aanpassingen gedaan, maar het lekkerste blijft toch met een roomkaas frosting.

Bekijk recept »
Perentaart met amandelen en poedersuiker
Gebak & Taart

Tarte bourdaloue

Een heerlijke klassieke taart met peren, amandelen en vanille. Ideaal voor tijdens het peren seizoen. Een taart die elke bakker eens gebakken moet hebben.

Bekijk recept »