Waarom schift mijn botercrème?

Waarom schift mijn botercrème?

Dit is een van de meest gestelde vragen: Waarom is mijn botercrème geschift?

Het schiften kan een aantal oorzaken hebben, maar meestal komt het door een te groot verschil in temperatuur van twee delen of ingrediënten. Hierdoor scheidt als het ware het vocht van het vet. Bij boter zie je dus dat het water zich scheidt van het vet.

Botercrème in KitchenaidAls je een botercrème maakt op basis van banketbakkersroom? Dan is het belangrijk dat beiden delen (boter en de banketbakkersroom) op kamertemperatuur zijn. Is een van deze twee te koud? Dan is de kans groot dat het gaat schiften. Geen ramp! Je kunt de mengkom van je keukenmachine terwijl hij zachtjes rondklopt iets verwarmen met een föhn of een crème brûlée brander. Je zult zien dat de crème langzaam uit de schift gaat.

Zelf maak ik altijd dè luchtigste botercrème ever! Hierbij proef je eigenlijk niet echt de ‘vettige’ botersmaak. Bekijk hem hier. 

Misschien ook lekker?

Gebak & Taart

Charlotte Russe

De Charlotte Russe is een bedenksel van de grote Franse chef Marie-Antoine Careme (1784-1833) die het dessert vernoemde naar de dochter van zijn voormalige werkgever koning George IV van Engeland – prinses Charlotte – en zijn huidige Russische werkgever Tsaar Alexander de Grote (de Rus). Of was het toch het nichtje van de tsaar, de mooie Charlotte van Pruisen (Prussia)?

Dit recept bekijken? Wordt lid!

Bekijk recept »
Cake met vulling
Bakhulp

Inzakkende cakes

Een van de meest gestelde vragen die ik regelmatig binnen krijg via mijn website: Mijn cake zakt in! Wat doe ik fout? In dit artikel leg ik je haarfijn uit wat je kunt doen om van bijna elke cake een succes te maken.

Bekijk recept »
Cake met vulling
Bakhulp

Zakkende cake vulling

Heb je wel eens een superlekkere cake gemaakt met heerlijke stukjes nootjes, rozijntjes en of chocolade gemaakt. Maar werd je teleurgesteld tijdens het aansnijden? Lees hier wat je kunt doen.

Bekijk recept »