Meteen naar de inhoud

Macarons

Praktisch

Locatie

Albert Einsteinweg 14, 6045 EG Roermond

Duur workshop

max. 180 minuten excl. pauze

Pauze

± 30 minuten

Deelnemers

Maximaal 16 personen

Advies leeftijd

Vanaf 18 jaar met begeleiding

Inschrijving

€ 87,- per persoon

Dit ga je maken

Amandelbasis voor de macarons en een vulling naar keuze.

Workshop: Macarons

Een macaron is een zoete en luchtige traktatie. Het bestaat uit twee ronde koekjes gemaakt van amandelmeel, suiker en eiwitten, die aan elkaar worden gehouden door een zachte vulling, zoals botercrème, ganache of jam. De koekjes hebben vaak felle kleuren en kunnen worden gemaakt in verschillende smaken, waaronder vanille, chocolade, aardbei en pistache. Macarons zijn populair over de hele wereld en worden vaak geassocieerd met luxe en verfijning.

Tijdens deze interactieve workshop Macarons leer je niet alleen hoe je de perfecte macarons maakt, maar ook de achtergrond en geschiedenis van deze iconische traktatie. Cas begint met een korte introductie over de oorsprong van de macaron en de verschillende soorten macarons die er zijn.

Cas zal je begeleiden tijdens elke stap van het proces, en geeft je nuttige tips en trucs om jouw macarons naar het volgende niveau te tillen. Je zult leren hoe je de perfecte textuur en smaak bereikt maar ook hoe je de vulling op de beste manier aanbrengt.

Geen ervaring vereist – deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Kom gewoon met een open geest, een zoete tand en misschien zelfs een vriend of familielid om te delen in de ervaring. En het beste van alles is dat je jouw zelfgemaakte macarons mee naar huis kunt nemen om te delen (of stiekem voor jezelf te houden).

Veelgestelde vragen

Wat leuk dat je overweegt om een workshop te volgen bij Cas Wolters. Klik op een workshop voor meer informatie en om jouw plek te reserveren. Je reservering is pas na betaling definitief!

Wil je graag meedoen aan een specifieke workshop, maar is deze vol? We zetten je met liefde op de wachtlijst! Zodra er een plekje vrijkomt, nemen we contact met je op. Je kunt dan op dat moment kiezen of je nog wil deelnemen en zit nergens aan vast. 

De workshops van Cas kunnen zowel in de Bakhal, ter plaatse als online worden georganiseerd. Geen gepaste workshop in Cas’ agenda? Boek er lekker zelf een! Zo’n workshop is natuurlijk een perfect uitje voor jouw bedrijf, vereniging of vriendengroep. Neem even contact op!

Cas’ Bakhal ligt aan de Albert Einsteinweg 14 in Roermond.

Kom je met de auto? Geen probleem, er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

Liever met het openbaar vervoer? Vanaf station Roermond is het ook mogelijk lijnbus 62 of 63 te nemen. Je kunt uitstappen bij Delfstoffenweg. Vanaf de bushalte is het ± 950 meter lopen. 

Let op: de workshops vinden plaats op de eerste verdieping en is allen bereikbaar met de trap.

Vaak kan er rekening gehouden worden met allergie- of dieetwensen. Stuur vooraf even een mail naar webshop@caswolters.com. Dan kijken we samen naar de opties. 

Reviews

Margit
Lees verder
"Echt een hele leuke workshop gehad. Voor het eerst macarons gebakken en het is helemaal gelukt. Dank voor de fijne uitleg en de gezelligheid!"
Hetty Belgers
Lees verder
"De workshop van Cas was in een fijne omgeving en goed voorbereid. Hartelijke ontvangst! Cas gaf steeds in stapjes duidelijke uitleg. Al met al een hele leuke en leerzame ochtend! Het resultaat was heerlijk. Dit smaakt naar meer!"
Marieke A.
Lees verder
"Alle ingrediënten voor een geslaagd baksel! Cas legt stap voor stap uit wat je moet en het resultaat is een heerlijk baksel!"
Dianne I.
Lees verder
"Geweldige workshop gehad. Voor een beginnend bakker als ik heel duidelijk, overzichtelijk, goede begeleiding. En het resultaat was overheerlijk!"
Marka van Twist
Lees verder
"Wat een leuke goed verzorgde workshop. Dit was onze tweede keer, maar zeker niet de laatste keer. We kijken nu al weer uit naar een volgende. Bedankt voor deze leuke middag."

Aankomende macaron workshops

zo05nov10:00zo13:30Macarons
Eindeloos variëren
10:00 - 13:30 De Bakhal, Albert Einsteinweg 14, 6045 GX RoermondCategoriePatisserie

zo25feb10:00zo13:30Macarons
Eindeloos variëren
10:00 - 13:30 De Bakhal, Albert Einsteinweg 14, 6045 GX RoermondCategoriePatisserie

Workshop vol? Schrijf je hier in voor de wachtlijst. 
Let op: De Bakhal bevindt zich op de eerste etage en is enkel per trap bereikbaar.

Ook leuk om te doen!

Aardbeienvlaai

Hoe maak je deze Limburgse vlaai. Leer de fijne kneepjes van het maken van een perfecte harde wener bodem en hoe je aardbeien het beste snijd voor de perfecte decoratie.

Bekijk workshop »

Lemon Pie

Lemon Pie is een klassieke taart die gemaakt wordt van een knapperige bodem en een vulling van romige citroencrème. Het is een perfecte combinatie van zoet en zuur en zorgt voor een verfrissende smaakbeleving.

Bekijk workshop »

All I want for Christmas

Wil jij eens iets anders dan chocolademousse en crème brulee tijdens de feestdagen? Deze feestelijke bakworkshop is speciaal ontworpen om jou in de kerstsfeer te brengen! Leer hoe je heerlijke lekkernijen kunt maken, perfect voor de feestdagen.

Bekijk workshop »