Worstenbroodjes

Worstenbroodjes

Heerlijke worstenbroodjes uit Brabant. Vele Limburgers zullen vast teleurgesteld zijn dat ik dit recept publiceer. Maar ik vind het heerlijk! Echt een genot om te eten.

Moeilijkheidsgraad

2/5

Ingrediënten

Voor 20 worstenbroodjes

Voor het deeg:
200 ml volle melk (op kamertemperatuur)
500 gram patentbloem
25 gram verse gist
10 gram zout
10 gram witte basterdsuiker
75 gram boter (op kamertemperatuur)
50 gram margarine (op kamertemperatuur)
Ei om mee te bestrijken

Voor de gehaktworstjes:
750 gram half-­om­‐half gehakt
2 eieren
75 gram paneermeel
Zout en peper
Eventuele andere kruiden die je lekker vindt

Bereidingswijze

Draai van alle ingrediënten voor het deeg een soepel deeg in een mixer met het vlinder-opstuk. Dit duurt wel even een paar minuutjes, het moet een mooi elastisch deeg worden die los van de kom komt.
Pak 20 stukjes en bol ze direct op (het is handig om je aanrecht of snijplank te bebloemen). Laat de bolletjes 30 minuten rusten of 10 minuten rijzen in een rijs-oven op 40 graden.

Meng voor de gehaktstaafjes alle ingrediënten en weeg porties van 30 gram af. Vorm hiervan worstjes.
Rol de bolletjes deeg tot ovale plakjes uit. Vouw de gehaktworstjes erin en vorm tot worstenbroodjes en zorg dat de naad goed dicht zit. Leg ze op twee bakplaten met bakpapier (je kunt er ongeveer 10 kwijt per bakplaat). Bestrijk ze met losgeklutst ei. Laat 60 minuten rijzen op kamertemperatuur of rijzen in een rijs-oven.
Verwarm de oven voor op 235 graden. Bestrijk de worstenbroodjes nogmaals met ei en bak ze ongeveer 10 minuten (wellicht iets langer).

(Recept van Robert van Beckhoven)

Misschien ook lekker?

Pizza Margarita
Brood

Pizza Margarita

“Una volta arrivata la pizza Margarita!” Het enige zinnetje wat misschien wel iedereen begrijpt. Maak zelf een heerlijke pizza voor thuis in de oven of op de BBQ! Beleggen mag naar eigen inzicht.

Bekijk recept »
Perentaart met amandelen en poedersuiker
Gebak & Taart

Tarte bourdaloue

Een heerlijke klassieke taart met peren, amandelen en vanille. Ideaal voor tijdens het peren seizoen. Een taart die elke bakker eens gebakken moet hebben.

Bekijk recept »