Bananenbrood

Bananenbrood

Heb jij thuis nog een restje bijna bruine bananen staan? Gooi ze niet weg en maak er een super lekkere luchtige bananenbrood van! Eindeloos variëren is zeker mogelijk.

Moeilijkheidsgraad

Niveau: #1 Basisbakker
1/5

Ingrediënten

125 gr roomboter
200 gr suiker
2 eieren
60 ml volle melk
1 vanillestokje
3 rijpe bananen
250 gr bloem
1 tl baking soda
Snufje zout
Handjevol chocola of noten

Extra:
1 banaan voor de bovenkant

Bereidingswijze

Verwarm de heteluchtoven voor op 160˚C. Vet de cakevorm met boter of bakspray.

Smelt de boter en meng deze vervolgens met de suiker in een kom. Voeg de eieren een voor een toe en meng dit even door. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het vanillemerg eruit, doe deze samen met de melk in de kom. Doe de bloem, de baking soda en het zout erbij en roer het om.
Je hoeft dit niet heel lang te mengen. Als het goed gemengd is, is het voldoende.

Prak de bananen met een vork of pureer ze in een blender. Voeg toe aan je beslag en roer dit weer tot het goed verdeeld is. Als laatste voeg je de gehakte chocola en de noten toe.

Stort het beslag in de klaarstaande vorm. Snijd de extra banaan doormidden en leg deze in de lengte doormidden en druk met de bollen kant de banaan in het beslag.

Bak het bananenbrood in een voorverwarmde oven ongeveer 50 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt.

Laat het 10 minuten afkoelen in het blik voordat je het uitstort en verder af laat koelen. Serveer eventueel met een lekkere bol vanille ijs! Eet smakelijk!

Misschien ook lekker!

Pastéis de Nata
Koekjes

Pastéis de Nata

Geliefd om z’n krokante jas en een romige binnenkant. Een onmisbaar gebakje vanuit Portugal. Maak er lekker veel, want één pastel de nata is géén pastel de nata.

Bekijk workshop »
Cas' Appelgebak
Gebak & Taart

Appelgebak

Appels over? Maak dan deze heerlijke luchtige appieappelgebakjes. Een gezonde bodem gemaakt van volkorenmeel, afgewerkt met een luchtige frisse crème van mascarpone en roomkaas. Echt iets om je vingers bij af te likken.

Bekijk workshop »
Millefeuilles
Gebak & Taart

Millefeuille le Silence

Gebarentaal en gebak samen?! Ja, het is misschien een raar idee. Maar het is zeker mogelijk! Je kunt er ook mee variëren met andere letters of symbooltjes. Bak met behulp van dit recept zelf het bladerdeeg en ga aan de slag met de vullingen. Kijk wel uit dat je goed doseert met de Grand Marnier!

Bekijk workshop »