Fraisier

Praktisch

Locatie

Albert Einsteinweg 14, 6045 GX Roermond

Duur workshops

± 120 minuten excl. pauze

Pauze

± 30 minuten

Deelnemers

Maximaal 16 personen

Advies leeftijd

Vanaf 16 jaar

Dit ga je maken

Fraisier

Inschrijving

€ 69,- per persoon

Voor groepen vanaf 12 personen worden andere prijzen gehanteerd. Workshop op maat is al mogelijk vanaf 10 personen.

Workshop: Fraisier

De Fraisier is een klassiek Frans dessert dat teruggaat tot de 17e eeuw. Het woord “Fraisier” is afgeleid van het Franse woord “fraise,” wat aardbei betekent. Dit dessert staat bekend om zijn elegantie en is populair bij feestelijke gelegenheden en in patisseriezaken in Frankrijk en daarbuiten.

De basis van de Fraisier is de genoise cake, die wordt doordrenkt met suikerwater of likeur om het smaakvol en vochtig te maken. De cake wordt meestal in horizontale lagen gesneden, en tussen elke laag wordt de romige mousselinevulling en verse aardbeien geplaatst. De bovenkant van het gebak is vaak versierd met aardbeien en soms bedekt met een dunne laag marsepein of fondant.

De Fraisier is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook voor de ogen, dankzij zijn kleurrijke en aantrekkelijke presentatie. Het is een geliefd dessert dat de lente en zomer viert met zijn gebruik van verse aardbeien, en het is een prachtig voorbeeld van de kunst van de Franse patisserie. Tijdens onze workshop zul je de kans krijgen om deze culinaire schat te ontdekken en zelf te leren hoe je een heerlijke Fraisier kunt maken.

De Fraisier is een prachtig gebak dat bekend staat om zijn lichte genoise cake, romige mousselinevulling en verse aardbeien. In deze workshop zul je leren hoe je dit heerlijke gebak kunt bereiden, ongeacht je ervaringsniveau in de keuken.

Veelgestelde vragen

Wat leuk dat je overweegt om een workshop te volgen bij Cas Wolters. Klik op een workshop voor meer informatie en om jouw plek te reserveren. Je reservering is pas na betaling definitief!

Wil je graag meedoen aan een specifieke workshop, maar is deze vol? We zetten je met liefde op de wachtlijst! Zodra er een plekje vrijkomt, nemen we contact met je op. Je kunt dan op dat moment kiezen of je nog wil deelnemen en zit nergens aan vast. 

De workshops van Cas kunnen zowel in de Bakhal, ter plaatse als online worden georganiseerd. Geen gepaste workshop in Cas’ agenda? Boek er lekker zelf een! Zo’n workshop is natuurlijk een perfect uitje voor jouw bedrijf, vereniging of vriendengroep. Neem even contact op!

Cas’ Bakhal ligt aan de Albert Einsteinweg 14 in Roermond.

Kom je met de auto? Geen probleem, er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

Liever met het openbaar vervoer? Vanaf station Roermond is het ook mogelijk lijnbus 62 of 63 te nemen. Je kunt uitstappen bij Delfstoffenweg. Vanaf de bushalte is het ± 950 meter lopen. 

Let op: de workshops vinden plaats op de eerste verdieping en is allen bereikbaar met de trap.

De workshops van Cas kunnen zowel in de Bakhal, ter plaatse als online worden georganiseerd. Geen gepaste workshop in Cas’ agenda? Boek er lekker zelf een! Zo’n workshop is natuurlijk een perfect uitje voor jouw bedrijf, vereniging of vriendengroep. Neem even contact op!

Vaak kan er rekening gehouden worden met allergie- of dieetwensen. Stuur vooraf even een mail naar webshop@caswolters.com. Dan kijken we samen naar de opties. 

Agenda: Fraisier

za06apr10:00za12:00FraisierEen franse schoonheid10:00 - 12:00 De Bakhal, Albert Einsteinweg 14, 6045 GX RoermondCategorieFranse bakkerij

za11mei10:00za12:00AanbevolenFraisierMoederdag special10:00 - 12:00 De Bakhal, Albert Einsteinweg 14, 6045 GX RoermondCategorieFranse bakkerij

Workshop vol? Schrijf je hier in voor de wachtlijst.
Let op: De Bakhal bevindt zich op de eerste etage en is enkel per trap bereikbaar.

Misschien ook leuk!

Limburgse vlaai

Limburgse vlaaien

Tijdens deze workshop maak je kennis met de traditie en ambacht van het maken van de beroemde Limburgse vlaai. De Limburgse vlaai is een typisch streekproduct dat al eeuwenlang wordt gemaakt in de regio. Het deeg van de vlaai is dun en knapperig en de vulling kan variëren van fruit tot rijst of pudding.

Bekijk workshop »
Deeg uitrollen

Bakclub

In de bakclub van Cas staat goed gebak en leren centraal! We hebben een prachtig programma opgezet waarbij de basis van de patisserie langskomt. Je werkt in een vaste groep en alleen aan een werktafel in plaats van twee. Er zijn 5 bijeenkomsten van ongeveer 3 uur, inclusief koffie, thee, ingrediënten en recepten.

Bekijk workshop »
Gevulde koeken

Gevulde koeken

Gevulde koeken zijn een geliefd Nederlandse koek. Het belangrijkste kenmerk van gevulde koeken is de vulling van amandelspijs, een zoete en smeuïge substantie gemaakt van gemalen amandelen, suiker, en ei. Dit wordt omhuld door een knapperige amandeldeegkorst

Bekijk workshop »