Gevulde koeken

Praktisch

Locatie

Albert Einsteinweg 14, 6045 GX Roermond

Duur workshops

± 105 minuten excl. pauze

Pauze

± 15 minuten

Deelnemers

Maximaal 16 personen

Advies leeftijd

Vanaf 8 jaar*

Dit ga je maken

10 gevulde koeken

Inschrijving

€ 37,50- per persoon

Voor groepen vanaf 12 personen worden andere prijzen gehanteerd. Workshop op maat is al mogelijk vanaf 10 personen.

*Tot 16 jaar onder begeleiding van een volwassene!

Workshop: Gevulde koeken

Gevulde koeken zijn een geliefd Nederlandse koek. Het belangrijkste kenmerk van gevulde koeken is de vulling van amandelspijs, een zoete en smeuïge substantie gemaakt van gemalen amandelen, suiker, en ei. Dit wordt omhuld door een knapperige amandeldeegkorst, die vaak op smaak wordt gebracht met specerijen zoals kaneel en kruidnagel. De typische ronde vorm en het karakteristieke patroon op de bovenkant van de koek dragen bij aan hun herkenbare uiterlijk.

Een gevulde koek is een zoete lekkernij die bestaat uit twee lagen koekdeeg met daartussen een vulling. De vulling kan variëren, maar in Nederland is een veelvoorkomende vulling amandelspijs, een mengsel van gemalen amandelen, suiker en ei. De twee lagen koekdeeg worden meestal samengevoegd en vormen een karakteristieke ronde koek met een vulling in het midden.

De buitenkant van de gevulde koek kan verschillende texturen hebben, maar het deeg is vaak knapperig en licht zoet. De bovenkant van de koek is vaak versierd met een amandelschaafsel.

Gevulde koeken zijn vooral populair in Nederland en worden vaak geassocieerd met Nederlandse tradities en feestdagen. Ze worden vaak geserveerd en gegeten tijdens speciale gelegenheden, zoals Sinterklaas, maar zijn het hele jaar door verkrijgbaar in Nederlandse bakkerijen en supermarkten. De combinatie van knapperig deeg en zoete amandelspijsvulling maakt gevulde koeken tot een geliefde traktatie voor liefhebbers van zoetigheden.

Veelgestelde vragen

Wat leuk dat je overweegt om een workshop te volgen bij Cas Wolters. Klik op een workshop voor meer informatie en om jouw plek te reserveren. Je reservering is pas na betaling definitief!

Wil je graag meedoen aan een specifieke workshop, maar is deze vol? We zetten je met liefde op de wachtlijst! Zodra er een plekje vrijkomt, nemen we contact met je op. Je kunt dan op dat moment kiezen of je nog wil deelnemen en zit nergens aan vast. 

De workshops van Cas kunnen zowel in de Bakhal, ter plaatse als online worden georganiseerd. Geen gepaste workshop in Cas’ agenda? Boek er lekker zelf een! Zo’n workshop is natuurlijk een perfect uitje voor jouw bedrijf, vereniging of vriendengroep. Neem even contact op!

Cas’ Bakhal ligt aan de Albert Einsteinweg 14 in Roermond.

Kom je met de auto? Geen probleem, er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

Liever met het openbaar vervoer? Vanaf station Roermond is het ook mogelijk lijnbus 62 of 63 te nemen. Je kunt uitstappen bij Delfstoffenweg. Vanaf de bushalte is het ± 950 meter lopen. 

Let op: de workshops vinden plaats op de eerste verdieping en is allen bereikbaar met de trap.

De workshops van Cas kunnen zowel in de Bakhal, ter plaatse als online worden georganiseerd. Geen gepaste workshop in Cas’ agenda? Boek er lekker zelf een! Zo’n workshop is natuurlijk een perfect uitje voor jouw bedrijf, vereniging of vriendengroep. Neem even contact op!

Vaak kan er rekening gehouden worden met allergie- of dieetwensen. Stuur vooraf even een mail naar webshop@caswolters.com. Dan kijken we samen naar de opties. 

Agenda: Gevulde koeken

Helaas deze workshop staat op dit moment niet gepland.

Workshop vol? Schrijf je hier in voor de wachtlijst.
Let op: De Bakhal bevindt zich op de eerste etage en is enkel per trap bereikbaar.

Misschien ook leuk!

Deeg uitrollen

Bakclub

In de bakclub van Cas staat goed gebak en leren centraal! We hebben een prachtig programma opgezet waarbij de basis van de patisserie langskomt. Je werkt in een vaste groep en alleen aan een werktafel in plaats van twee. Er zijn 5 bijeenkomsten van ongeveer 3 uur, inclusief koffie, thee, ingrediënten en recepten.

Bekijk workshop »
Limburgse vlaai

Limburgse vlaaien

Tijdens deze workshop maak je kennis met de traditie en ambacht van het maken van de beroemde Limburgse vlaai. De Limburgse vlaai is een typisch streekproduct dat al eeuwenlang wordt gemaakt in de regio. Het deeg van de vlaai is dun en knapperig en de vulling kan variëren van fruit tot rijst of pudding.

Bekijk workshop »
Fraisier

Fraisier

De Fraisier is een klassiek Frans dessert dat teruggaat tot de 17e eeuw. Het woord “Fraisier” is afgeleid van het Franse woord “fraise,” wat aardbei betekent. Dit dessert staat bekend om zijn elegantie en is populair bij feestelijke gelegenheden en in patisseriezaken in Frankrijk en daarbuiten.

Bekijk workshop »