Limburgse vlaaien

Praktisch

Locatie

Albert Einsteinweg 14, 6045 GX Roermond

Duur workshops

± 180 minuten excl. pauze

Pauze

± 30 minuten

Deelnemers

Maximaal 16 personen

Advies leeftijd

Vanaf 14 jaar*

Dit ga je maken

Rijste-, pudding- en fruitvlaai

Inschrijving

€ 97,- per persoon

Voor groepen vanaf 12 personen worden andere prijzen gehanteerd. Workshop op maat is al mogelijk vanaf 10 personen.

*Tot en met 16 onder begeleiding van een volwassene!

Workshop: Limburgse vlaaien

Tijdens deze workshop maak je kennis met de traditie en ambacht van het maken van de beroemde Limburgse vlaai. De Limburgse vlaai is een typisch streekproduct dat al eeuwenlang wordt gemaakt in de regio. Het deeg van de vlaai is dun en knapperig en de vulling kan variëren van fruit tot rijst of pudding.

Tijdens deze workshop leert Cas je stap voor stap hoe je zelf een heerlijke Limburgse vlaai kunt maken. Hij neemt je mee door het hele proces, van het maken van het deeg tot het bereiden van de vulling en het bakken van de vlaai. We gebruiken alleen de beste ingrediënten en de beste technieken om ervoor te zorgen dat jouw vlaai net zo lekker smaakt als die van een echte Limburgse bakker.

De workshop duurt ongeveer 3 uur en is geschikt voor zowel beginners als gevorderde bakkers. We werken in kleine groepjes zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Na afloop van de workshop kun je jouw eigen vlaai mee naar huis nemen om te delen met vrienden en familie.

Of je nu een toerist bent of een lokale bewoner, deze workshop is een geweldige manier om kennis te maken met de cultuur en tradities van deze prachtige regio.

Veelgestelde vragen

Wat leuk dat je overweegt om een workshop te volgen bij Cas Wolters. Klik op een workshop voor meer informatie en om jouw plek te reserveren. Je reservering is pas na betaling definitief!

Wil je graag meedoen aan een specifieke workshop, maar is deze vol? We zetten je met liefde op de wachtlijst! Zodra er een plekje vrijkomt, nemen we contact met je op. Je kunt dan op dat moment kiezen of je nog wil deelnemen en zit nergens aan vast. 

De workshops van Cas kunnen zowel in de Bakhal, ter plaatse als online worden georganiseerd. Geen gepaste workshop in Cas’ agenda? Boek er lekker zelf een! Zo’n workshop is natuurlijk een perfect uitje voor jouw bedrijf, vereniging of vriendengroep. Neem even contact op!

Cas’ Bakhal ligt aan de Albert Einsteinweg 14 in Roermond.

Kom je met de auto? Geen probleem, er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

Liever met het openbaar vervoer? Vanaf station Roermond is het ook mogelijk lijnbus 62 of 63 te nemen. Je kunt uitstappen bij Delfstoffenweg. Vanaf de bushalte is het ± 950 meter lopen. 

Let op: de workshops vinden plaats op de eerste verdieping en is allen bereikbaar met de trap.

De workshops van Cas kunnen zowel in de Bakhal, ter plaatse als online worden georganiseerd. Geen gepaste workshop in Cas’ agenda? Boek er lekker zelf een! Zo’n workshop is natuurlijk een perfect uitje voor jouw bedrijf, vereniging of vriendengroep. Neem even contact op!

Vaak kan er rekening gehouden worden met allergie- of dieetwensen. Stuur vooraf even een mail naar webshop@caswolters.com. Dan kijken we samen naar de opties. 

Agenda: Limburgse vlaaien

zo21apr10:00zo13:00UITVERKOCHT!Limburgse vlaaienEen echt streekproduct10:00 - 13:00 De Bakhal, Albert Einsteinweg 14, 6045 GX RoermondCategorieKlassiek

zo28apr13:00zo16:00Limburgse vlaaienEen echt streekproduct13:00 - 16:00 De Bakhal, Albert Einsteinweg 14, 6045 GX RoermondCategorieKlassiek

Workshop vol? Schrijf je hier in voor de wachtlijst.
Let op: De Bakhal bevindt zich op de eerste etage en is enkel per trap bereikbaar.

Misschien ook leuk!

Roze macarons

Macarons

Een macaron is een zoete en luchtige traktatie. Het bestaat uit twee ronde koekjes gemaakt van amandelmeel, suiker en eiwitten, die aan elkaar worden gehouden door een zachte vulling, zoals botercrème, ganache of jam. De koekjes hebben vaak felle kleuren en kunnen worden gemaakt in verschillende smaken, waaronder vanille, chocolade, aardbei en pistache. Macarons zijn populair over de hele wereld en worden vaak geassocieerd met luxe en verfijning.

Bekijk workshop »
Charlotte Russe

Charlotte Russe

De Charlotte Russe is een klassiek Frans dessert dat een prachtige combinatie van lagen cake, bavarois en fruit biedt. Het lint om de taart maakt het tot een echt cadeautje!

Bekijk workshop »
Deeg uitrollen

Bakclub

In de bakclub van Cas staat goed gebak en leren centraal! We hebben een prachtig programma opgezet waarbij de basis van de patisserie langskomt. Je werkt in een vaste groep en alleen aan een werktafel in plaats van twee. Er zijn 5 bijeenkomsten van ongeveer 3 uur, inclusief koffie, thee, ingrediënten en recepten.

Bekijk workshop »