UWV Heerlen

Praktisch

Locatie

Albert Einsteinweg 14, 6045 GX Roermond

Duur workshops

120 of 180 minuten excl. pauze

Pauze

± 15 minuten

Deelnemers

Maximaal 16 personen per workshop

Advies leeftijd

Vanaf 18 jaar

Dit ga je maken

Lemon Pie: Sloffendeeg, Lemoncurd en Italiaansschuim

Tartelettes: Tartelettes met fruit, chocolademousse, peer en banketbakkersroom

Inschrijving

Eigen bijdrage: € 22,- of € 33,- p.p.

Wie wil dit nou niet?!

Een bakworkshop gegeven door meesterbakker Cas Wolters, bekend van ‘Heel Holland bakt’, exclusief voor de leden van  Personeelvereniging UWV Heerlen. We hebben twee heerlijke ervaringen voor jullie uitgekozen: Tartelettes en Lemon Pie.

Lemon Pie

Lemon Pie is een klassieke taart die gemaakt wordt van een knapperige bodem en een vulling van romige citroencrème. Het is een perfecte combinatie van zoet en zuur en zorgt voor een verfrissende smaakbeleving.

Tijdens de workshop zal Cas je stap voor stap het proces van het maken van een Lemon Pie laten zien. We starten met de lemon curd en vervolgens de maken we de bodem. Nadat we de bodem en de vulling hebben gemaakt, zullen we de taart samenstellen en decoreren. We bespreken welke decoraties geschikt zijn voor een Lemon Pie en hoe je de taart het beste kunt serveren.

Uiteraard zal Cas tijdens de workshop ook de nodige tips en tricks delen voor het maken van de perfecte Italiaansschuim. Na afloop van de workshop krijg je de kans om je eigen taart te proeven en mee naar huis te nemen, zodat je hem thuis nog eens kunt maken en genieten van dit heerlijke gebak.

Tartelettes

In deze workshop leer je alles over het maken van deze heerlijke kleine Franse taartjes. Tartelettes zijn kleine gebakjes met een knapperige bodem en diverse soorten vullingen.

Tijdens de workshop leer je hoe je de perfecte bodem maakt en welke ingrediënten en technieken nodig zijn om de vullingen te bereiden. Cas geeft je tips welke soorten vullingen je kunt maken, variërend van fruit tot chocolade.

Cas loodst je stap voor stap door het proces van het maken van tartelettes. We beginnen met het maken van het deeg. Vervolgens gaan we verder met het maken van de vulling. Nadat we de bodem en vulling hebben gemaakt, zullen we de tartelettes samenstellen en decoreren.

Na afloop van de workshop krijg je de kans om je eigen tartelettes te proeven en mee naar huis te nemen, zodat je ze thuis nog eens kunt maken en genieten van deze heerlijke Franse lekkernij.

*De duur van de workshop is slechts een indicatie. De tijd kan afwijken door verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid en ervaring van de groep. 

Veelgestelde vragen

Wat leuk dat je overweegt om een workshop te volgen bij Cas Wolters. Klik op een workshop voor meer informatie en om jouw plek te reserveren. Je reservering is pas na betaling definitief!

Wil je graag meedoen aan een specifieke workshop, maar is deze vol? We zetten je met liefde op de wachtlijst! Zodra er een plekje vrijkomt, nemen we contact met je op. Je kunt dan op dat moment kiezen of je nog wil deelnemen en zit nergens aan vast. 

Cas’ Bakhal ligt aan de Albert Einsteinweg 14 in Roermond.

Kom je met de auto? Geen probleem, er zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar.

Liever met het openbaar vervoer? Vanaf station Roermond is het ook mogelijk lijnbus 62 of 63 te nemen. Je kunt uitstappen bij Delfstoffenweg. Vanaf de bushalte is het ± 950 meter lopen. 

Let op: de workshops vinden plaats op de eerste verdieping en is allen bereikbaar met de trap.

Vaak kan er rekening gehouden worden met allergie- of dieetwensen. Stuur vooraf even een mail naar webshop@caswolters.com. Dan kijken we samen naar de opties. 

Agenda: UWV Heerlen

Helaas deze workshop staat op dit moment niet gepland.

Workshop vol? Schrijf je hier in voor de wachtlijst.
Let op: De Bakhal bevindt zich op de eerste etage en is enkel per trap bereikbaar.

Misschien ook leuk!

Macarontaart

Kerstmis

Wil jij eens iets anders dan chocolademousse en crème brulee tijdens de feestdagen? Deze feestelijke bakworkshop is speciaal ontworpen om jou in de kerstsfeer te brengen! Leer hoe je heerlijke lekkernijen kunt maken, perfect voor de feestdagen, zoals aardbeien tiramisu, traditionele financiers en een feestelijke macarontaart in de vorm van een kerstboom. Of je nu een beginnende of een ervaren bakker bent, Cas zal je begeleiden bij elke stap van het proces. Maak van deze kerst een onvergetelijke ervaring met heerlijke zelfgemaakte traktaties. Wedden dat alles op komt tijdens de feestdagen?

Bekijk workshop »
Tartelettes met aardbeien

Tartelettes

In deze workshop leer je alles over het maken van deze heerlijke kleine Franse taartjes. Tartelettes zijn kleine gebakjes met een knapperige bodem en diverse soorten vullingen. Tijdens de workshop leer je hoe je de perfecte bodem maakt en welke ingrediënten en technieken nodig zijn om de vullingen te bereiden. Cas geeft je tips welke soorten vullingen je kunt maken, variërend van fruit tot chocolade.

Bekijk workshop »
Roze macarons

Macarons

Een macaron is een zoete en luchtige traktatie. Het bestaat uit twee ronde koekjes gemaakt van amandelmeel, suiker en eiwitten, die aan elkaar worden gehouden door een zachte vulling, zoals botercrème, ganache of jam. De koekjes hebben vaak felle kleuren en kunnen worden gemaakt in verschillende smaken, waaronder vanille, chocolade, aardbei en pistache. Macarons zijn populair over de hele wereld en worden vaak geassocieerd met luxe en verfijning.

Bekijk workshop »