Pizza Margarita

Pizza Margarita

“Una volta arrivata la pizza Margarita!” Het enige zinnetje wat misschien wel iedereen begrijpt. Maak zelf een heerlijke pizza margarita voor thuis in de oven of op de BBQ! Beleggen mag naar eigen inzicht.

Moeilijkheidsgraad

Niveau: #2 Gemiddelde bakker
2/5

Ingrediënten

250 gram bloem
21 gram verse gist
135 ml lauw water
1/2 tl olijfolie
1/2 tl zout
 
8 el tomatensaus
160 gram mozzarella
20 blaadjes basilicum
3 el olijfolie
Zout en peper

Bereidingswijze

Laat het gist eventjes weken in lauw water. Maak een kuiltje van bloem, doe daarin de olijfolie, gist en lauw water. Voeg aan de buitenkant het zout toe. Kneed het geheel tot een elastische deeg. Verdeel het deeg in tweeën. Daarna mag je het deeg opbollen.
Laat het deegbolletje een uur rijzen onder een afgedekte theedoek.
 
Verwarm de oven op 250 graden. (Het liefst zelfs 280 graden)
 
Rol je pizzadeeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik. Bestrijk deze met tomatensaus, mozzarella en de helft van de basilicum blaadjes. Besprenkel de pizza nog met peper, zout en olijfolie.
 
Bak de pizza’s 8 tot 10 minuten af op een pizzasteen in de oven.

Misschien ook lekker!

Chocolade cupcakes
Basisrecepten

Luchtige botercrème

Een fantastische botercrème die helemaal geen ‘vette’ nasmaak van boter heeft. Door het eiwit- en eidooierschuim wordt hij erg luchtig. Dit recept deel ik graag met jullie. Een van de basisrecepten die je niet kan missen in je keuken!

Bekijk workshop »
Bonbons
Chocolade

Passievolle bonbon

“A chocolate a day keeps the doctor away!” Vooral als ze een passievrucht vulling hebben en netjes afgewerkt zijn. Voor de mensen die van uitdaging houden en iets nieuws willen doen is dit een uitdagend recept.

Bekijk workshop »
Cinnamon rolls
Brood

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rol is een Zweeds broodje met een boter-kaneelvulling. Heerlijk in combinatie met frisse glazuur. Om je vingers bij af te likken.

Bekijk workshop »