Pizza Margarita

Pizza Margarita

“Una volta arrivata la pizza Margarita!” Het enige zinnetje wat misschien wel iedereen begrijpt. Maak zelf een heerlijke pizza margarita voor thuis in de oven of op de BBQ! Beleggen mag naar eigen inzicht.

Moeilijkheidsgraad

Niveau: #2 Gemiddelde bakker
2/5

Ingrediënten

250 gram bloem
21 gram verse gist
135 ml lauw water
1/2 tl olijfolie
1/2 tl zout
 
8 el tomatensaus
160 gram mozzarella
20 blaadjes basilicum
3 el olijfolie
Zout en peper

Bereidingswijze

Laat het gist eventjes weken in lauw water. Maak een kuiltje van bloem, doe daarin de olijfolie, gist en lauw water. Voeg aan de buitenkant het zout toe. Kneed het geheel tot een elastische deeg. Verdeel het deeg in tweeën. Daarna mag je het deeg opbollen.
Laat het deegbolletje een uur rijzen onder een afgedekte theedoek.
 
Verwarm de oven op 250 graden. (Het liefst zelfs 280 graden)
 
Rol je pizzadeeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik. Bestrijk deze met tomatensaus, mozzarella en de helft van de basilicum blaadjes. Besprenkel de pizza nog met peper, zout en olijfolie.
 
Bak de pizza’s 8 tot 10 minuten af op een pizzasteen in de oven.

Misschien ook lekker!

Cas' Appelgebak
Gebak & Taart

Appelgebak

Appels over? Maak dan deze heerlijke luchtige appieappelgebakjes. Een gezonde bodem gemaakt van volkorenmeel, afgewerkt met een luchtige frisse crème van mascarpone en roomkaas. Echt iets om je vingers bij af te likken.

Bekijk workshop »
Peren taart met speculaas
Gebak & Taart

Specupeertje

Een bak van schuim gevuld met een heerlijk verfrissende parfait. Geduld is bij deze polonaise een kernkwaliteit. Maar hierna zal de bakker rijkelijk beloond worden met ultiem genot. Enige bakervaring is hiervoor wel handig.

Bekijk workshop »