#1 Chocolademousse

#1 Chocolademousse

Met dit recept voor chocolademousse weet je zeker dat je ‘s avonds niet hoeft af te wassen. Wedden dat alle kommetjes schoongelikt zijn. Gemaakt met een basis van pate a bombe.

Moeilijkheidsgraad

Niveau: #2 Gemiddelde bakker
2/5

Ingrediënten

10 ml water
40 gram suiker
20 gram glucose siroop
110 gram eigeel
190 gram pure chocolade
60 gram slagroom
320 gram slagroom gekoeld

Bereidingswijze

Klop voor de chocolademousse de eidooiers luchtig in een kom. Doe ondertussen in een klein steelpannetje het water en de suiker. Laat dit koken tot 121 graden, gebruik hiervoor een digitale keukenthermometer. Giet vervolgens de suikersiroop bij de eidooiers terwijl je deze nog luchtig klopt met de mixer. Klop dit nog een minuutje, zodat de eidooiers goed kunnen garen en er binding ontstaat. Dit noemen we in de bakkerswereld een pate a bombe. 

Verwarm vervolgens de slagroom in een schoon steelpannetje en giet deze over de in stukjes gehakte chocolade. Roer dit goed door tot een chocolade papje. Als er nog te veel klontjes zijn, verwarm het dan kort bij op het vuur.

Klop vervolgens als laatste de slagroom stijf. Spatel daarna het chocoladepapje met de eidooiers samen en vervolgens met de slagroom tot een mooi geheel. Laat het een uurtje of langer in de koelkast opstijven. Serveer het met een klein toefje slagroom.

Smakelijk!

Misschien ook lekker!

Peren taart met speculaas
Gebak & Taart

Specupeertje

Een bak van schuim gevuld met een heerlijk verfrissende parfait. Geduld is bij deze polonaise een kernkwaliteit. Maar hierna zal de bakker rijkelijk beloond worden met ultiem genot. Enige bakervaring is hiervoor wel handig.

Bekijk workshop »
Schuimpjes van merinque
Basisrecepten

Meringue schuimpjes

Het basisrecept voor merengue schuimpjes is overal voor te gebruiken. Je kunt hier vrijwel alles mee decoreren. Van taarten tot desserts. Zodra je de toefjes beweging in de hand hebt, kun je eindeloos doorgaan.

Bekijk workshop »