#1 Chocolademousse

#1 Chocolademousse

Met dit recept voor chocolademousse weet je zeker dat je ‘s avonds niet hoeft af te wassen. Wedden dat alle kommetjes schoongelikt zijn. Gemaakt met een basis van pate a bombe.

Moeilijkheidsgraad

Niveau: #2 Gemiddelde bakker
2/5

Ingrediënten

10 ml water
40 gram suiker
20 gram glucose siroop
110 gram eigeel
190 gram pure chocolade
60 gram slagroom
320 gram slagroom gekoeld

Bereidingswijze

Klop voor de chocolademousse de eidooiers luchtig in een kom. Doe ondertussen in een klein steelpannetje het water en de suiker. Laat dit koken tot 121 graden, gebruik hiervoor een digitale keukenthermometer. Giet vervolgens de suikersiroop bij de eidooiers terwijl je deze nog luchtig klopt met de mixer. Klop dit nog een minuutje, zodat de eidooiers goed kunnen garen en er binding ontstaat. Dit noemen we in de bakkerswereld een pate a bombe. 

Verwarm vervolgens de slagroom in een schoon steelpannetje en giet deze over de in stukjes gehakte chocolade. Roer dit goed door tot een chocolade papje. Als er nog te veel klontjes zijn, verwarm het dan kort bij op het vuur.

Klop vervolgens als laatste de slagroom stijf. Spatel daarna het chocoladepapje met de eidooiers samen en vervolgens met de slagroom tot een mooi geheel. Laat het een uurtje of langer in de koelkast opstijven. Serveer het met een klein toefje slagroom.

Smakelijk!

Misschien ook lekker!

Basisrecepten

Vruchtencremeux

Een cremeux wordt vaak gebruikt als interieur van een taart of gebakje. Je kunt hem bijna met elke vrucht maken. Het is eigenlijk een pudding, ganache en saus in een.

Bekijk workshop »
Cas' Appelgebak
Gebak & Taart

Appelgebak

Appels over? Maak dan deze heerlijke luchtige appieappelgebakjes. Een gezonde bodem gemaakt van volkorenmeel, afgewerkt met een luchtige frisse crème van mascarpone en roomkaas. Echt iets om je vingers bij af te likken.

Bekijk workshop »