Appelroosjes

Appelroosjes

Deze appelroosjes zijn in een draai gemaakt, waarmee jij je bezoek omver blaast!

Moeilijkheidsgraad

1.5/5

Ingrediënten

1 grote rol bladerdeeg
4 rode, jonagold, appels
3 el sinaasappel jam
1 el citroensap
poedersuiker
kaneelsuiker
bloem (om te bestuiven)

Bereidingswijze

Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Snijd de appels doormidden, haal het steeltje en het klokhuis eruit. Snij met een mes hele dunne plakjes. Leg de appelschijfjes in een pannetje met warm water en citroensap om verkleuring tegen te gaan. Laat het kort koken en giet het water af.

Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 200 graden Celsius.

Leg vervolgens het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad. Snijd er met een pizzames 12 stroken uit. Verdun de jam met wat water. Strijk dit met een kwastje over de plakjes bladerdeeg en leg hier vervolgens dakpansgewijs de stukjes appel op.

Let op! De gebogen kant moet uitsteken om het roosjes-effect te krijgen. Bestrooi de appelplakjes met kaneelsuiker en rol ze voorzichtig op. Druk op het einde goed, zodat de roosjes stevig dichtzitten.

Leg de roosjes in een muffinvorm en bak ze ongeveer 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Na het bakken met poedersuiker bestrooien.

Bereiding appelroosje
Gevouwen appelroosje

Misschien ook lekker!

Cas' Appelgebak
Gebak & Taart

Appelgebak

Appels over? Maak dan deze heerlijke luchtige appieappelgebakjes. Een gezonde bodem gemaakt van volkorenmeel, afgewerkt met een luchtige frisse crème van mascarpone en roomkaas. Echt iets om je vingers bij af te likken.

Bekijk workshop »
Red velvet cake
Cake

Red velvet

De Red velvet is een Amerikaanse klassieker die sinds 1943 opduikt in diverse kook- en bakboeken. Er zijn door de jaren heen wat aanpassingen gedaan, maar het lekkerste blijft toch met een roomkaas frosting.

Bekijk workshop »