Welke chocolade moet ik gebruiken?

Vraag?

Welke chocolade moet ik gebruiken?

Chocolade advies

Chocolade drops

Oplossing

Chocolade uit de supermarkt prima geschikt voor het maken van een chocolademousse of chocoladesaus. Maar als je bonbons of decoraties van chocolade wilt maken, kun je beter opzoek gaan naar kwalitatief goede chocolade. Meestal is de chocolade vanuit de supermarkt erg dik als je deze smelt. Dit heeft te maken met het gebrek aan cacaoboter, dit is het duurste ingrediënt van chocolade. Je kunt deze los kopen en zelf toevoegen om de chocolade af te slappen. Zelf koop ik altijd zakken chocolade die ook in de bakkerij gebruikt worden (ook wel couverture chocolade genoemd). Deze chocolade is van betere kwaliteit, onder andere omdat er meer cacaoboter in zit. Bovendien krijg je het in druppelsvorm in plaats van repen, zodat je het gemakkelijker kunt afwegen. Ik koop vaak chocolade van het merk Callebaut. Als je gaat googelen, zie je dat er niet alleen onderscheid wordt gemaakt in de soorten puur, wit of melk, maar ook in vloeibaarheid. Dit zie je aan de hoeveelheid druppeltjes. Hoe meer cacaoboter de chocolade bevat, hoe vloeibaarder deze is. Erg vloeibare chocolade, is bijvoorbeeld geschikt om bonbons mee te maken of te gebruiken voor een chocolade fontein. Dikkere chocolade is bijvoorbeeld geschikt voor het maken van ganache, ijs of chocolademousse.

Misschien ook lekker!

Cinnamon rolls
Brood

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rol is een Zweeds broodje met een boter-kaneelvulling. Heerlijk in combinatie met frisse glazuur. Om je vingers bij af te likken.

Bekijk workshop »
Millefeuilles
Gebak & Taart

Millefeuille le Silence

Gebarentaal en gebak samen?! Ja, het is misschien een raar idee. Maar het is zeker mogelijk! Je kunt er ook mee variëren met andere letters of symbooltjes. Bak met behulp van dit recept zelf het bladerdeeg en ga aan de slag met de vullingen. Kijk wel uit dat je goed doseert met de Grand Marnier!

Bekijk workshop »
Gebak & Taart

Charlotte Russe

De Charlotte Russe is een bedenksel van de grote Franse chef Marie-Antoine Careme (1784-1833) die het dessert vernoemde naar de dochter van zijn voormalige werkgever koning George IV van Engeland – prinses Charlotte – en zijn huidige Russische werkgever Tsaar Alexander de Grote (de Rus). Of was het toch het nichtje van de tsaar, de mooie Charlotte van Pruisen (Prussia)?

Bekijk workshop »