Pane di Pasqua

Pane di Pasqua

Met deze Italiaanse, Pane di Pasqua, paasbroodjes sla je twee vliegen in een klap! Een broodje met een ei tegelijk.

Moeilijkheidsgraad

Niveau: #2 Gemiddelde bakker
2/5

Ingrediënten

30 gram roomboter (kamertemperatuur)
150 ml volle melk
350 gram tarwebloem
33 gram fijne kristalsuiker
15 gram verse gist
  Of 5 gram gedroogde gist
6 eieren (vier gekookte eieren)
4 gr zout

Extra
Grof zeezout

Bereidingswijze

Maak je melk lauwwarm, doe hier het gist en roomboter in, laat dit eventjes staan en weeg alvast de andere ingrediënten af.

Doe in een mengkom de tarwebloem, suiker, een ei en het melk/boter/gist mengsel. Zet de keukenmachine aan met een mengvlinder. Voeg na 1 minuut het zout toe. Zet dan de keukenmachine weer aan en kneed totdat je een mooi vliesje kunt trekken. (De glutentest!)
Het deeg zal eerst plakkerig zijn, maar dit zal wegtrekken wanneer het deeg langer wordt gekneed.

Bol het deeg op en laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

Na 60 minuten: sla het deeg een keer goed door en verdeel het deeg in porties van ongeveer 75 gram (één broodje zal bestaan uit 150 gram). In totaal zal het deeg bestaan uit 8 porties van 75 gram.

Rol één portie uit in strengen van ongeveer 30 cm lang. Let op: het lukt niet om het deeg in één keer uit te rollen. Het deeg zal ‘terugveren’. Rol een portie dus gedeeltelijk uit, leg het weg en rol een andere portie uit. Pak dan de eerste streng weer en rol weer een stukje verder uit.

Voor het vormen van een broodje: pak twee strengen en knijp deze aan de bovenkant aan elkaar. Rol ze om elkaar heen en maak uiteindelijk een cirkel. Knijp aan de onderkant vast.

Leg een ei in het midden. Je kunt ook gekookte gekleurde eieren gebruiken.

Vorm alle broodjes en leg op een bakplaat. Leg een theedoek over de bakplaat en laat de broodjes nog 45 minuten narijzen.

Na 30 minuten: verwarm de oven voor op 190 graden. Klop één ei los. Bestrijk de broodjes met ei en versier naar eigen inzicht. Bak de broodjes af in 15 minuten.

Misschien ook lekker!

Gebak & Taart

Charlotte Russe

De Charlotte Russe is een bedenksel van de grote Franse chef Marie-Antoine Careme (1784-1833) die het dessert vernoemde naar de dochter van zijn voormalige werkgever koning George IV van Engeland – prinses Charlotte – en zijn huidige Russische werkgever Tsaar Alexander de Grote (de Rus). Of was het toch het nichtje van de tsaar, de mooie Charlotte van Pruisen (Prussia)?

Bekijk workshop »
Kruidnoten
Koekjes

Kruidnoten

Krokante halfronde brosse koekjes met speculaaskruiden zijn in een handomdraai zo gemaakt. Leuk om samen met de kinderen te bakken. Ideaal voor tijdens het sinterklaasfeest!

Bekijk workshop »
Cas' Appelgebak
Gebak & Taart

Appelgebak

Appels over? Maak dan deze heerlijke luchtige appieappelgebakjes. Een gezonde bodem gemaakt van volkorenmeel, afgewerkt met een luchtige frisse crème van mascarpone en roomkaas. Echt iets om je vingers bij af te likken.

Bekijk workshop »