Victoria Sponge Cake

Victoria Sponge Cake

Een klassieker vanuit Engeland bedacht door Mary Berry, the baking queen of cakes.

Moeilijkheidsgraad

Niveau: #2 Gemiddelde bakker
2/5

Ingrediënten

225 gram roomboter (kamertemperatuur)
225 gram fijne kristalsuiker
225 gram eieren
225 gram zelfrijzend bakmeel 
2 tl bakpoeder

Vulling
250 ml slagroom 35% vet
50 gram mascarpone
Suiker naar smaak
4 el frambozenjam

2 bakjes verse frambozen

Extra
Bakvorm van 20 cm doorsnede 

Bereidingswijze

Als je thuis een keukenmachine hebt, gebruik dan een bisschopsmolen of de vlinder bij het maken van de cake. 

Verwarm de oven voor op 180ºC hetelucht. Vet de taartvorm in met boter en bestuif lichtelijk met bloem, zodat hij beter los laat. Of bekleed de vorm met bakpapier. 

Doe alle ingrediënten in de mengkom en roer het geheel tot een stevig beslag zonder klontjes. Verdeel het cakebeslag gelijkmatig in de bakvorm en strijk het glad. 

Bak de cake in ongeveer 35 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake na het bakken eerst 5 minuten in de vorm afkoelen voor je hem laat afkoelen op een taartrooster. 

Klop voor de vulling de slagroom met de suiker en mascarpone stijf. De mascarpone zal zorgen voor een hogere vetpercentage, waardoor je een stevige slagroom krijgt. 

Snijd de cake door midden en laat hem volledig afkoelen. Bestrijk na het afkoelen laag cake met jam en slagroom. Dit kun je met een spuitzak doen of netjes met een lepel/spatel. Leg hierop de andere cake laag en verdeel de overige slagroom en decoreer met verse frambozen. 

Smakelijk! 

Misschien ook lekker!

Pizza Margarita
Brood

Pizza Margarita

“Una volta arrivata la pizza Margarita!” Het enige zinnetje wat misschien wel iedereen begrijpt. Maak zelf een heerlijke pizza margarita voor thuis in de oven of op de BBQ! Beleggen mag naar eigen inzicht.

Bekijk workshop »