Boterkruimels

Boterkruimels

Boterkruimels gemakkelijk te maken. Overal voor te gebruiken en zeker lekker als toetje met gebakken rabarber, ijs en boterkruimels als decoratie! Wedden dat de kommetjes leeg gelikt zijn?

Moeilijkheidsgraad

Niveau: #1 Basisbakker
1/5

Ingrediënten

180 gram roomboter (gekoeld)
240 gram patentbloem
12 gram custardpoeder
180 gram fijne kristalsuiker
1 tl bakpoeder

Kruimels maken met Cas? Volg zijn workshop Limburgse vlaaien!

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 175ºC hetelucht.

Snijd de boter in kleine stukjes en doe vervolgens alle ingrediënten in een kom. Meng/ wrijf met je handen door de ingrediënten tot er langzaam kruimels ontstaan.

Wil je grote grove kruimels dan hoef je kort te wrijven. Maar als je kleine kruimels, dan moet je langer wrijven tot ze fijner worden. Bak de kruimels af in de oven voor ± 25 minuten.

TIP: Bak de kruimels in een bakje met op de bodem rabarber of appeltjes ongeveer 25 minuten goudbruin. Eet het lekker met een schep ijs erbij.

Smakelijk! 

Misschien ook lekker!

Cas' Appelgebak
Gebak & Taart

Appelgebak

Appels over? Maak dan deze heerlijke luchtige appieappelgebakjes. Een gezonde bodem gemaakt van volkorenmeel, afgewerkt met een luchtige frisse crème van mascarpone en roomkaas. Echt iets om je vingers bij af te likken.

Bekijk workshop »
Diverse macarons
Gebak & Taart

Macarons

Een macaron is een rond amandelkoekje. Hij is licht korrelig en iets krokant van buiten, maar tegelijkertijd ook zacht en smeuïg van binnen.

Bekijk workshop »
Perentaart Tarte Bourdaloue
Gebak & Taart

Tarte Bourdaloue

Een heerlijke klassieke taart met peren, amandelen en vanille. Ideaal voor tijdens het peren seizoen. Een taart die elke bakker eens gebakken moet hebben

Bekijk workshop »