Meringue schuimpjes

Meringue schuimpjes

Het basisrecept voor merengue schuimpjes is overal voor te gebruiken. Je kunt hier vrijwel alles mee decoreren. Van taarten tot desserts. Zodra je de toefjes beweging in de hand hebt, kun je eindeloos doorgaan.

Moeilijkheidsgraad

Niveau: #1 Basisbakker
1/5

Ingrediënten

100 gram eiwitten
200 gram fijne kristalsuiker

 

Bereidingswijze

Doe de eiwitten in een kom en klop deze op. Voeg de suiker geleidelijk in drie delen toe. Klop tot het eiwit stijf is en de suiker opgelost is. 

Verwarm de hetelucht oven voor op 90ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vul de spuitzak met meringue. 

Spuit ongeveer 50 toefjes op de bakplaat en bak deze vervolgens 1,5 uur in de oven. Zet de oven na de baktijd uit en zet de deur op een kiertje, zodat de schuimpjes niet scheuren. 

De schuimpjes kun je beste bewaren in een luchtdichte trommeltje.
Je kunt ze gebruiken als decoratie op een taart of dessert. Ook kun je ze kleuren met wat kleurstoffen of in de chocolade dippen, 

Misschien ook lekker!

Kruidnoten
Koekjes

Kruidnoten

Krokante halfronde brosse koekjes met speculaaskruiden zijn in een handomdraai zo gemaakt. Leuk om samen met de kinderen te bakken. Ideaal voor tijdens het sinterklaasfeest!

Bekijk workshop »
croissants
Brood

Croissants

De croissant is eigenlijk onmisbaar bij elk ontbijtje op bed! Ze zijn vrij eenvoudig te maken. Geduld is bij dit recept het belangrijkste ingrediënt.

Bekijk workshop »
Millefeuilles
Gebak & Taart

Millefeuille le Silence

Gebarentaal en gebak samen?! Ja, het is misschien een raar idee. Maar het is zeker mogelijk! Je kunt er ook mee variëren met andere letters of symbooltjes. Bak met behulp van dit recept zelf het bladerdeeg en ga aan de slag met de vullingen. Kijk wel uit dat je goed doseert met de Grand Marnier!

Bekijk workshop »