Meringue schuimpjes

Meringue schuimpjes

Het basisrecept voor merengue schuimpjes is overal voor te gebruiken. Je kunt hier vrijwel alles mee decoreren. Van taarten tot desserts. Zodra je de toefjes beweging in de hand hebt, kun je eindeloos doorgaan.

Moeilijkheidsgraad

Niveau: #1 Basisbakker
1/5

Ingrediënten

100 gram eiwitten
200 gram fijne kristalsuiker

 

Bereidingswijze

Doe de eiwitten in een kom en klop deze op. Voeg de suiker geleidelijk in drie delen toe. Klop tot het eiwit stijf is en de suiker opgelost is. 

Verwarm de hetelucht oven voor op 90ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vul de spuitzak met meringue. 

Spuit ongeveer 50 toefjes op de bakplaat en bak deze vervolgens 1,5 uur in de oven. Zet de oven na de baktijd uit en zet de deur op een kiertje, zodat de schuimpjes niet scheuren. 

De schuimpjes kun je beste bewaren in een luchtdichte trommeltje.
Je kunt ze gebruiken als decoratie op een taart of dessert. Ook kun je ze kleuren met wat kleurstoffen of in de chocolade dippen, 

Misschien ook lekker!

Bananenbrood
Brood

Bananenbrood

Heb jij thuis nog een restje bijna bruine bananen staan? Gooi ze niet weg en maak er een super lekkere luchtige bananenbrood van! Eindeloos variëren is zeker mogelijk.

Bekijk workshop »
Kruidnoten
Koekjes

Kruidnoten

Krokante halfronde brosse koekjes met speculaaskruiden zijn in een handomdraai zo gemaakt. Leuk om samen met de kinderen te bakken. Ideaal voor tijdens het sinterklaasfeest!

Bekijk workshop »
Chocolademousse in een kom
Chocolade

#1 Chocolademousse

Met dit recept voor chocolademousse weet je zeker dat je ‘s avonds niet hoeft af te wassen. Wedden dat alle kommetjes schoongelikt zijn. Gemaakt met een basis van pate a bombe.

Bekijk workshop »