Vruchtencremeux

Vruchtencremeux

Een cremeux wordt vaak gebruikt als interieur van een taart of gebakje. Je kunt hem bijna met elke vrucht maken. Het is eigenlijk een pudding, ganache en saus in een.

Moeilijkheidsgraad

Niveau: #1 Basisbakker
1/5

Ingrediënten

100 gram vruchtenpuree
(bijvoorbeeld frambozenpuree)
85 gram suiker
100 gram ei
150 gram roomboter (kamertemperatuur)
4 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Week voor de vruchtencremeux de gelatine minimaal 15 minuten in koud water. Breng de vruchtenpuree samen met de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de eieren toe. Roer het geheel goed door tot er een binding ontstaat. Snijd de boter in blokjes en voeg deze samen met de gelatine door. Roer het geheel goed door. Laat vervolgens de vruchtencremeux op een bord met huishoudfolie afkoelen. Of als je een silliconenmatje hebt kun je ze hierin gieten en dan invriezen. 

Je kunt deze cremeux gebruiken in een om een biscuit taart te vullen en af te strijken met botercréme of je vult ze in leuke tartelettes met vers fruit. 

Misschien ook lekker!

Diverse macarons
Gebak & Taart

Macarons

Een macaron is een rond amandelkoekje. Hij is licht korrelig en iets krokant van buiten, maar tegelijkertijd ook zacht en smeuïg van binnen.

Bekijk workshop »
Pastéis de Nata
Koekjes

Pastéis de Nata

Geliefd om z’n krokante jas en een romige binnenkant. Een onmisbaar gebakje vanuit Portugal. Maak er lekker veel, want één pastel de nata is géén pastel de nata.

Bekijk workshop »