Waarom schift mijn botercrème?

Vraag?

Waarom schift mijn botercrème?

Recept

Zelf botercrème maken? Check hier mijn recept voor de luchtigste botercrème!

Oplossing

Dit is een van de meest gestelde vragen. Het schiften kan een aantal oorzaken hebben, maar meestal komt het door een te groot verschil in temperatuur van twee delen of ingrediënten. Hierdoor scheidt als het ware het vocht van het vet. Bij boter zie je dus dat het water zich scheidt van het vet.

Als je een botercrème maakt op basis van banketbakkersroom? Dan is het belangrijk dat beiden delen (boter en de banketbakkersroom) op kamertemperatuur zijn. Is een van deze twee te koud? Dan is de kans groot dat het gaat schiften. Geen ramp! Je kunt de mengkom van je keukenmachine terwijl hij zachtjes rondklopt iets verwarmen met een föhn of een crème brûlée brander. Je zult zien dat de crème langzaam uit de schift gaat.

Misschien ook lekker!

croissants
Brood

Croissants

De croissant is eigenlijk onmisbaar bij elk ontbijtje op bed! Ze zijn vrij eenvoudig te maken. Geduld is bij dit recept het belangrijkste ingrediënt.

Bekijk workshop »
Schuimpjes van merinque
Basisrecepten

Meringue schuimpjes

Het basisrecept voor merengue schuimpjes is overal voor te gebruiken. Je kunt hier vrijwel alles mee decoreren. Van taarten tot desserts. Zodra je de toefjes beweging in de hand hebt, kun je eindeloos doorgaan.

Bekijk workshop »
Chocolade cupcakes
Basisrecepten

Luchtige botercrème

Een fantastische botercrème die helemaal geen ‘vette’ nasmaak van boter heeft. Door het eiwit- en eidooierschuim wordt hij erg luchtig. Dit recept deel ik graag met jullie. Een van de basisrecepten die je niet kan missen in je keuken!

Bekijk workshop »