Waarom schift mijn botercrème?

Vraag?

Waarom schift mijn botercrème?

Recept

Zelf botercrème maken? Check hier mijn recept voor de luchtigste botercrème!

Oplossing

Dit is een van de meest gestelde vragen. Het schiften kan een aantal oorzaken hebben, maar meestal komt het door een te groot verschil in temperatuur van twee delen of ingrediënten. Hierdoor scheidt als het ware het vocht van het vet. Bij boter zie je dus dat het water zich scheidt van het vet.

Als je een botercrème maakt op basis van banketbakkersroom? Dan is het belangrijk dat beiden delen (boter en de banketbakkersroom) op kamertemperatuur zijn. Is een van deze twee te koud? Dan is de kans groot dat het gaat schiften. Geen ramp! Je kunt de mengkom van je keukenmachine terwijl hij zachtjes rondklopt iets verwarmen met een föhn of een crème brûlée brander. Je zult zien dat de crème langzaam uit de schift gaat.

Misschien ook lekker!

Red velvet cake
Cake

Red velvet

De Red velvet is een Amerikaanse klassieker die sinds 1943 opduikt in diverse kook- en bakboeken. Er zijn door de jaren heen wat aanpassingen gedaan, maar het lekkerste blijft toch met een roomkaas frosting.

Bekijk workshop »
Bonbons
Chocolade

Passievolle bonbon

“A chocolate a day keeps the doctor away!” Vooral als ze een passievrucht vulling hebben en netjes afgewerkt zijn. Voor de mensen die van uitdaging houden en iets nieuws willen doen is dit een uitdagend recept.

Bekijk workshop »
Deegrolletjes
Hartig

Spinazie-kaas rolletjes

Deze hartige rolletjes gevuld met kaas en spinazie doen het altijd goed bij onverwachts bezoek. Je draait ze zo in elkaar en het ziet er ook nog eens ontzettend feestelijk uit.

Bekijk workshop »