Welke chocolade moet ik gebruiken?

Vraag?

Welke chocolade moet ik gebruiken?

Chocolade advies

Chocolade drops

Oplossing

Chocolade uit de supermarkt prima geschikt voor het maken van een chocolademousse of chocoladesaus. Maar als je bonbons of decoraties van chocolade wilt maken, kun je beter opzoek gaan naar kwalitatief goede chocolade. Meestal is de chocolade vanuit de supermarkt erg dik als je deze smelt. Dit heeft te maken met het gebrek aan cacaoboter, dit is het duurste ingrediënt van chocolade. Je kunt deze los kopen en zelf toevoegen om de chocolade af te slappen. Zelf koop ik altijd zakken chocolade die ook in de bakkerij gebruikt worden (ook wel couverture chocolade genoemd). Deze chocolade is van betere kwaliteit, onder andere omdat er meer cacaoboter in zit. Bovendien krijg je het in druppelsvorm in plaats van repen, zodat je het gemakkelijker kunt afwegen. Ik koop vaak chocolade van het merk Callebaut. Als je gaat googelen, zie je dat er niet alleen onderscheid wordt gemaakt in de soorten puur, wit of melk, maar ook in vloeibaarheid. Dit zie je aan de hoeveelheid druppeltjes. Hoe meer cacaoboter de chocolade bevat, hoe vloeibaarder deze is. Erg vloeibare chocolade, is bijvoorbeeld geschikt om bonbons mee te maken of te gebruiken voor een chocolade fontein. Dikkere chocolade is bijvoorbeeld geschikt voor het maken van ganache, ijs of chocolademousse.

Misschien ook lekker!

koggetjes
Koekjes

Amsterdamse koggetjes

Een eeuwen oud koekje en nog altijd onverbeterlijk lekker. Het Amsterdamse koggetje dankt zijn bestaan aan een bakwedstrijd vanuit de midden jaren 30 van de vorige eeuw.

Bekijk workshop »
Puddingvlaai met boterkruimels
Basisrecepten

Boterkruimels

Boterkruimels gemakkelijk te maken. Overal voor te gebruiken en zeker lekker als toetje met gebakken rabarber, ijs en boterkruimels als decoratie! Wedden dat de kommetjes leeg gelikt zijn?

Bekijk workshop »
Schuimpjes van merinque
Basisrecepten

Meringue schuimpjes

Het basisrecept voor merengue schuimpjes is overal voor te gebruiken. Je kunt hier vrijwel alles mee decoreren. Van taarten tot desserts. Zodra je de toefjes beweging in de hand hebt, kun je eindeloos doorgaan.

Bekijk workshop »