Passievolle bonbon

Passievolle bonbon

“A chocolate a day keeps the doctor away!” Vooral als ze een passievrucht vulling hebben en netjes afgewerkt zijn. Voor de mensen die van uitdaging houden en iets nieuws willen doen is dit een uitdagend recept.

Moeilijkheidsgraad

Niveau: #5 Meesterbakker
5/5

Ingrediënten

40 gram slagroom
10 gram glucose
62 gram passievruchtenpuree
40 gram roomboter
5 gram citroensap
180 gram melkchocolade

400 gram witte chocolade
Gele en oranje cacaoboter

Bereidingswijze

Met dit recept kun je ongeveer 40 bonbons maken.

Voeg voor de vulling alle ingrediënten behalve de chocolade en cacaoboter in een steelpan en breng het aan de kook. Laat het vervolgens afkoelen tot ongeveer 35 graden Celsius.

Breng vervolgens de melkchocolade op temperatuur. Dit kun je au bain-marie doen. Verwarm de chocolade in een kom boven een steelpan met kokend water. De chocola moet op ongeveer 30 graden Celsius uitkomen. Hoe je dit het beste kunt doen lees je hier. 

Roer de ingrediënten met de melkchocolade tot een glad mengsel en laat het staan en lichtelijk uitharden.

Verwarm de witte chocolade en de cacaoboter op dezelfde manier als de melkchocolade en verwarm het tot 29 graden Celsius.

Tijd om de vormen te vullen:
Neem een bonbon vorm, strijk of spuit met een airbrush een dun laagje gele en oranje cacaoboter. Laat dit uitharden en vul vervolgens de vormpjes helemaal met witte chocolade. Laat het 30 seconden staan en draai de bonbonvorm om, zodat het overtollige chocola eruit loopt. Je hebt nu als het goed is een mooi dun beschermlaagje gecreëerd. Laat dit 10 minuten uitharden.

Vervolgens doe je de passievulling in een spuitzak en vul je de vormpjes laat je het 10 minuten in de koeling opstijven.

Als laatste sluit je de bonbons af met opnieuw verwarmde witte chocolade. Giet hiervoor de chocolade op de vulling en strijk je het met een glaceermes netjes glad. Laat de bonbons 15 minuten staan op een koele plek. Hierna kun je de bonbons uit de vorm halen door een keer op de tafel te tikken.

Smakelijk!

Misschien ook lekker!

Cas' Appelgebak
Gebak & Taart

Appelgebak

Appels over? Maak dan deze heerlijke luchtige appieappelgebakjes. Een gezonde bodem gemaakt van volkorenmeel, afgewerkt met een luchtige frisse crème van mascarpone en roomkaas. Echt iets om je vingers bij af te likken.

Bekijk workshop »
Red velvet cake
Cake

Red velvet

De Red velvet is een Amerikaanse klassieker die sinds 1943 opduikt in diverse kook- en bakboeken. Er zijn door de jaren heen wat aanpassingen gedaan, maar het lekkerste blijft toch met een roomkaas frosting.

Bekijk workshop »