Spinazie-kaas rolletjes

Spinazie-kaas rolletjes

Deze hartige rolletjes gevuld met kaas en spinazie doen het altijd goed bij onverwachts bezoek. Je draait ze zo in elkaar en het ziet er ook nog eens ontzettend feestelijk uit.

Moeilijkheidsgraad

Niveau: #1 Basisbakker
1/5

Ingrediënten

400 gram verse bladspinazie
150 gram geraspte jong belegen kaas
1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
1 teentje knoflook
Zout & peper

Bereidingswijze

Verwarm de hetelucht oven voor op 170ºC. 

Bak de spinazie in een pan en breng op smaak met een knoflook teentje, peper en zout. Roer totdat de spinazie goed geslonken is en laat het afkoelen. Anders smelt je bladerdeeg meteen bij het verwerken. 

Leg de rol bladerdeeg uitgerold op de aanrecht en verdeel de spinazie over het bladerdeeg. Strooi hierover de geraspte kaas. Rol vervolgens het bladerdeeg tot een lange staaf. 

Snijd dit in gelijkmatige stukken van 2 cm zodat je kleine rolletjes krijgt. Leg deze met de spiraal naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het vervolgens in een voorverwarmde oven tot de bladerdeegrolletjes gaar zijn in ongeveer 20 minuten. 

Misschien ook lekker!

koggetjes
Koekjes

Amsterdamse koggetjes

Een eeuwen oud koekje en nog altijd onverbeterlijk lekker. Het Amsterdamse koggetje dankt zijn bestaan aan een bakwedstrijd vanuit de midden jaren 30 van de vorige eeuw.

Bekijk workshop »
Pate en croûte
Hartig

Noudejuke en Croûte

Maak op een ambachtelijke wijze een heerlijke paté en croûte. Het was voor mij een hele leerschool, wennen was het zeker toen ik met mijn handen in levertjes zat te kneden. Mensen die een passie voor wild en vlees hebben, zullen van dit recept smullen!

Bekijk workshop »
Peren taart met speculaas
Gebak & Taart

Specupeertje

Een bak van schuim gevuld met een heerlijk verfrissende parfait. Geduld is bij deze polonaise een kernkwaliteit. Maar hierna zal de bakker rijkelijk beloond worden met ultiem genot. Enige bakervaring is hiervoor wel handig.

Bekijk workshop »