Spinazie-kaas rolletjes

Spinazie-kaas rolletjes

Deze hartige rolletjes gevuld met kaas en spinazie doen het altijd goed bij onverwachts bezoek. Je draait ze zo in elkaar en het ziet er ook nog eens ontzettend feestelijk uit.

Moeilijkheidsgraad

Niveau: #1 Basisbakker
1/5

Ingrediënten

400 gram verse bladspinazie
150 gram geraspte jong belegen kaas
1 rol bladerdeeg (uit de koeling)
1 teentje knoflook
Zout & peper

Bereidingswijze

Verwarm de hetelucht oven voor op 170ºC. 

Bak de spinazie in een pan en breng op smaak met een knoflook teentje, peper en zout. Roer totdat de spinazie goed geslonken is en laat het afkoelen. Anders smelt je bladerdeeg meteen bij het verwerken. 

Leg de rol bladerdeeg uitgerold op de aanrecht en verdeel de spinazie over het bladerdeeg. Strooi hierover de geraspte kaas. Rol vervolgens het bladerdeeg tot een lange staaf. 

Snijd dit in gelijkmatige stukken van 2 cm zodat je kleine rolletjes krijgt. Leg deze met de spiraal naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het vervolgens in een voorverwarmde oven tot de bladerdeegrolletjes gaar zijn in ongeveer 20 minuten. 

Misschien ook lekker!

Millefeuilles
Gebak & Taart

Millefeuille le Silence

Gebarentaal en gebak samen?! Ja, het is misschien een raar idee. Maar het is zeker mogelijk! Je kunt er ook mee variëren met andere letters of symbooltjes. Bak met behulp van dit recept zelf het bladerdeeg en ga aan de slag met de vullingen. Kijk wel uit dat je goed doseert met de Grand Marnier!

Bekijk workshop »
Schuimpjes van merinque
Basisrecepten

Meringue schuimpjes

Het basisrecept voor merengue schuimpjes is overal voor te gebruiken. Je kunt hier vrijwel alles mee decoreren. Van taarten tot desserts. Zodra je de toefjes beweging in de hand hebt, kun je eindeloos doorgaan.

Bekijk workshop »